Promocija knjige Steet style Banja Luka by Dasha Gajic u Sarajevu

Poznata fotografkinja iz Banjaluke, Daša Gajić, nedavno je održala promociju svoje knjige posvećene street style-u u art depou Ars Aevi u Sarajevu i tako ujedno obeležila deset godina od nastanka njene prve street style fotografije. Utiske sa promocije, ali i neke svoje dalje planove, podelila je sa Plezirom.

Draga Dašo, nedavno je proslavljeno tačno deset godina od nastanka tvoje prve street style fotografije, na čemu ti posebno čestitamo! Kaži nam, kako si proslavila ovaj divan veliki jubilej?

Hvala puno na čestitkama i podršci. Obilježavanje desetogodišnjice od nastanka moje prve street style fotografije započelo je sa promocijom knjige u Art depou Ars Aevi u Sarajevu, što mi je neizmjerno drago. Bilo je lijepo prisjetiti se svega što je prethodilo nastanku bloga i knjige. Velika mi je čast da je publiku pozdravio gospodin Enver Hadžiomerspahić, osnivač projekta Ars Aevi i da je o knjizi govorio književni kritičar i novinar Đorđe Krajišnik.

Promocija-knjige-Steet-style-Banja-Luka-by-Dasha-Gajic-u-Sarajevu

Promociju knjige u Sarajevu su podržale Chocofun čokoladice i kompanija Vitinka, te im se i ovim putem zahvaljujem na ukazanom povjerenju i podršci.

Budući da je samo neki dan kasnije proslavljen i tvoj rođendan, da li postoji neka simbolika koja povezuje ova dva datuma, ili se radi o jednoj lepoj slučajnosti? 🙂

Nakon promocije knjige u Banjaluci u junu 2015. godine, odmah sam razmišljala i o promociji u Sarajevu. U opticaju je bilo nekoliko datuma tokom 2015. godine, ali spletom okolnosti izbor je ‘’pao’’ na 2016. godinu i sve se spontano odvijalo u tom pravcu da se na neki način poklope i proslava desetogodišnjice i rođendana. Nisam mogla ni sanjati o boljem rođendanskom slavlju.

Promocija tvoje knjige u Sarajevu se odigrala u Ars Aevi muzeju savremene umetnosti. Budući da se radi o vrlo značajnoj instituciji, kakav je bio osećaj predstaviti svoj rad upravo tamo?

Od prvog dana od kada sam posjetila Art depo Ars Aevi maštam da jednog dana tamo predstavim svoj rad. Osjećam neizmjernu zahvalnost što sam imala priliku predstaviti knjigu sarajevskoj publici upravo u mom omiljenom prostoru.

Promocija-knjige-Steet-style-Banja-Luka-by-Dasha-Gajic-u-Sarajevu4

Kako si vrlo zauzeta u poslednje vreme, što oko promocije knjige, što oko brojnih novih projekata koje si pokrenula i u okviru kojih učestvuješ, kada se možemo nadati novim fotkama sa ulica rodne i voljene Banjaluke?

Posljednih nekoliko mjeseci sam toliko zauzeta da i nemam vremena da uploadujem nove fotke na blog ili FB stranicu. Ono što mogu otkriti jeste da su nove fotke spremne i da čekaju pravi trenutak da budu objavljene. Mislim da je uvijek potrebno ponuditi nešto novo publici, raditi na sebi, učiti, napredovati.

Nakon bloga, uslijedila je knjiga, a smatram da je vrijeme da nakon knjige uslijedi nešto totalno drugačije i inovativno.

Da li nam možeš dati mali sneak preview u neke od svojih daljih planova koji ce se odigrati u blizoj budućnosti?

Do kraja godine planiram još par aktivnosti i eventa koji se odnose na obilježavanje desetogodišnjice od nastanka moje prve street style fotografije. Drago mi je da knjiga i godinu dana od objavljivanja još uvijek izaziva veliko interesovanje publike koju zanima street style. Ono što u ovom momentu mogu reći jeste da planiram nekoliko različitih projekata, odnosno da već vrijedno radim na njihovoj pripremi i realizaciji početnih koraka.

Promocija knjige Steet style Banja Luka by Dasha Gajic u Sarajevu 2

Share