Preporuke filmova za lenje letnje vikende

U rubrici preporuka filmova, danas pišemo o dva nova filma, filma koji su nastali na osnovu istinitih priča. Iskoristite letnju zaparu da date sebi oduška i u rashlađenoj sobi pogledate film, a posle, kad zahladni, pravac u prirodu.

Woman in Gold (2015)

je istinita priča o Mariji Altman, ženi čija porodica biva izgnana iz Austrije za vreme Drugog svetskog rata, a sve dragocenosti pokradene. Slavna jevrejska porodica je austrijskoj državi “ostavila” mnoge dragocenosti, a ona koja će biti predmet spora u ovoj priči su slike slavnog Gustava Klimta.  Portret Marijine tetke Adele Bloh-Bauer, postao je zaštitni znak muzeja u Beču što je zakomplikovao proces restitucije. Marija će se za svoju porodičnu zaostavštinu morati da bori na sudu.. Glavne uloge su poverene fantastičnoj Helen Miren i Rajan Rejnoldsu.

Preporuke-filmova-za-lenje-letnje-vikende

Preporuke-filmova-za-lenje-letnje-vikende2

True Story (2015)

je film baziran na istoimenim memoarima novinara Majkla Finkela (Michael Finkel). Majkl nakon otkaza u Njujork Tajmsu i “incidenta” koji ga diskredituje kao novinara upoznaje momka istih godina koji se sumnjiči da je ubio svoju ženu i troje dece. Između njih dvojice se razvija prisno prijateljstvo… U glavnim ulogama Džejms Franko, Džona Hil i Felisiti Džons.

Preporuke-filmova-za-lenje-letnje-vikende3

Preporuke-filmova-za-lenje-letnje-vikende4

Share