Preporuke filmova: 3 vampirske priče

Ukoliko volite filmove o vamprima propuštene kroz umetnički filter sa pravom merom začinjene ljubavnom romansom, verujem da će vam se filmovi sa liste dopasti koliko i meni. Ovog vikenda vas vodimo na tamnu stranu i puštamo malo krvi, filmske naravno.

Only Lovers Left Alive (2013)

film koji bi iz nekog razloga bez i malo preterivanja i bojazni da će mi dosaditi mogla da gledam barem jednom nedeljno. Ljubav koja traje nekoliko vekova,čitava atmosfera, boje, emocije navešće vas da se svakim novim gledanjem iznova zaljubljujete u ovo ostvarenje. Dovoljno je da vam kažem da režiju potpisuje Džim Džarmuš, da će te uživati u očaravajućoj Tildi Svinton i Tomu Hidlstonu te da ukoliko ste propustili da pogledate film, predlažem vam da to što pre ispravite. Osim na film obratite pažnju i na saundtrek koje je fantastičan.

Preporuke-filmova-3-vampirske-price

Preporuke-filmova-3-vampirske-price-2

A Girl Walks Home Alone at Night (2014)

će vas podsetiti na radove pomenutog, legendarnog Džima Džarmuša (podsetiti na dobar način, ne u smislu plagijata), film čiju režiju i scenario potpisuje Ana Lili Amirpur američko-iranska rediteljka. Radnja je smeštena u Bad City, grad u kome obitava mnogo sumnjivih likova, narkomana, dilera, prostitutki, a tu je i usamnjena vamprika-osvetnica koja noću “deli pravdu”. Odličan film koji će se sigurno dopasti ljubiteljima ovog žanra. Osim toga, film je snimljen u crno-beloj tehnici što mu daje posebnu draž.

Preporuke-filmova-3-vampirske-price-3

Preporuke-filmova-3-vampirske-price-4

Låt den rätte komma in (Let the Right One In) (2008)

se morao neizostavno naći na ovoj listi. Iako postoji i američka verzija filma ja bih vam pre svega preporučila ovu originalnu, skandinavsku verziju koja je neuporedivo bolje režirana. Uzbudljiv horor sa elementima drame, začinjen romantičnom ljubavlju dvoje tinejdžera na papiru deluje kao još jedan u nizu filmova posle kojih ostaje bledunjav utisak, međutim kada ga budete pogledali shvatićete da i dalje postoje pozitivni primeri i iznenađenja u ovom žanru.

Preporuke-filmova-3-vampirske-price-7

Preporuke-filmova-3-vampirske-price-6

Share