Pesma dana

Ko je u tri dana odgledao prve dve sezone Netflixove serije Narcos, a onda jedva čekao da izađe treća kako bi se sladio/sladila gledajući kako propada podli (kao da ima drugačijih) Cali kartel? Ko je sa nestrpljenjem očekivao novi ciklus Narcos-a, samo sada izmešten u Meksiko da gleda dogodovštine ljudi koji ne znaju šta im donosi sutra? Ako ste se prepoznali na pravom ste mestu. Slušamo uvodnu numeru Tuyo u izvođenju brazilskog muzičara Rodrigo Amarante-a. Moramo reći da je bilo „povuci potegni“ oko toga da li će se uopšte snimati doživljaji Sinaloaca (Narcos: Mexico) imajući u vidu da je Karlos Munjoz, koji je bio zadužen za pronalaženje lokacija na kojima će biti snimana serija, pronađen „izrešetan“ u svojim kolima pod do sada nerazjašnjenim okolnostima. Pretpostavka je da su lokalni gangsteri mislili da prikuplja informacije o njihovim „prljavim radnjama“ pa su prvi preduzeli određene korake. Munjoz je bio zadužen za biranje lokacija u filmu Man on Fire sa Denzel Vošingtonom, zatim za Apocaltypo Mela Gibsona kao i za poslednji iz franšize filmova o Džejms Bondu.

Ko još dublje prati ovu tematiku zna da se na suđenju El Chapo-u dosta toga zakuvalo, mnogi njegovi bliski saradnici „propevali“ su o tome šta je sve činjeno, i kako su milionima dolara otkupljivali slobodu od najviših državnih zvaničnika. Čak je u priču bio umešan i neimenovani general kao desna ruka Meksičkog predsednika koji je sarađivao sa Sinaloa kartelom.

Nakon objavljivanja presretnutih komunikacija porukama sumnja se da je naručivao smaknuća članova svoje porodice i to ni manje ni više nego pozlaćenom „kalašnjikov“ puškom kao i dijamantima optočenim pištoljima. Dakle, za porodicu samo najkvalitetnije. Najnovija informacija ukazuje na to da je tok suđenja doveden u pitanje pošto su dva člana porote otkazala, jedan zbog anksioznosti i preporuke lekara, a drugi zbog straha za sopstvenu bezbednost. Advokat odbrane tvrdi da je El Chapo-u sve smešteno, da nema nikakve veze sa kartelom i da je jednostavno uživao u mitu opasnog momka zbog nadimka koji mu je nametnut.

Share