Pesma dana

Slušamo Ramonse i „Bonzo goes to bitburg“ iz filma „School of Rock“… Znamo da ćete sada pomisliti da je to već bilo i da se ponavljamo. Ne, nije to prethodni School of rock, ovo je onaj iz 2003. godine. Sa Džek Blekom u glavnoj ulozi. Maestralan! Režiju ovog jako dobrog ostvarenja potpisuje Ričard Linklater koji je pored ovog filma režirao i Dazed and Confused, Boyhood, Before Midnight…

Pesmu izvode kao što smo naveli Ramonsi i zanimljiva je priča koja je prati. Naime, nastala je kao reakcija na jedan u najmanju ruku kontraverzni događaj. Nastala je kao revolt na gest tadašnjeg predsednika Amerike Ronalda Regana koji je prilikom posete Zapadnoj Nemačkoj posetio groblje pripadnika vojnog krila SS divizije udarne pesnice Nacističke partije Nemačke i tom prilikom položio venac na spomen obeležje!?! Ramonsi su mu se odužili sa ovom lirikom….

Nismo završili, poslušaćemo i  jednu autentičnu, jednu jako dobru filmsku stvar…najpre ćete videti  kako se rodila ideja, kako je tekao proces osmišljavanja, a potom i  kako bi to kao finalni proizvod trebalo da zvuči. Uživajte!

Share