NOVE NADE LIKOVNE SCENE U DKSG

U sredu 24. februara u Domu kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu biće otvorene izložbe PROSTORI LICA, Antanasija Punoševca i E R A S E _ D _ W O R _ L _ D S, Tijane Miljković.

„Glavno težište mog likovnog istraživanja nalazi se u predstavljanju ljudskog lika. Krećući od primarne motivisanosti, inspiracije dubinom ljudskog lica, moje traganje teži razotkrivanju onog osnovnog sadržaja upisanog u njegovoj arhitekturi. Lice posmatrano kao prostor sabiranja svih ljudskih puteva, svega što čini čoveka, njegovu prirodu, svega što jeste, ali i onoga što bi ono samo moglo da bude, slika je za kojom tragam“, rekao je o svom radu Antanasije Punoševac.

NOVE-NADE-LIKOVNE-SCENE-U-DKSG.2

NOVE-NADE-LIKOVNE-SCENE-U-DKSG3

Antanasije Punoševac je student generacije za 2015. godinu Univerziteta umetnosti u Beogradu, završio je master studije na FLU u Beogradu na Odseku za slikarstvo. Trenutno je na doktorskim studijama slikarstva na istom fakultetu.

NOVE-NADE-LIKOVNE-SCENE-U-DKSG

Izložba traje do 5. marta.

„Šta se dešava u svetu bez reči? Ovi radovi se bave problematikom raskidanja odnosa vizuelnog i verbalnog. Polazna tačka bi bila doživljaj određenog momenta, sećanja ili emocije, oslobođenog bilo kakvog verbalog značenja. Iskustvo koje doživimo slušajući instrumentalnu muziku, iako umnogome slično, daleko je apsrtaktnije od, na primer, pročitane knjige. Slično tome, svrha ovih radova bila bi upravo da prikaže doživljaj u jednom segmentu vremena, u apstraktnoj realnosti snova i sećanja, u vidu islustracije i digitalnih slika“, rekla je o svojim radovima Tijana Miljković.

NOVE-NADE-LIKOVNE-SCENE-U-DKSG6

NOVE-NADE-LIKOVNE-SCENE-U-DKSG5

Tijana Miljković je diplomirala 2012. godine na FILUM-u u Kragujevcu na Odseku za grafički dizajn. Master studije završila je na FPU u Beogradu, na Odseku za dizajn, smer grafički dizajn. Dobitnica je nagrade XVI Bijenala studentske grafike Srbije.

NOVE-NADE-LIKOVNE-SCENE-U-DKSG4

Izložba traje do 12. marta.

Share