Nagradna igra: cvetne kapi protiv stresa

Da li ste često prehlađeni? Opao vam je imunitet? Imate problem sa koncentracijom, teško vam je da zapamtite i najjedostavnije informacije? Razmišljate negativno, osećate se umorno, preterano brinete, ne možete da se opustite?

Ovo su sve znaci da ste pod stresom.

Priroda se brine da sve bude u ravnoteži – i za svaki disbalans ima rešenje. Priroda vam daruje cvetne esencije koje su najnežnija stvar za povratak u celovitost i zdravo stanje. Biljke su dugo na ovoj planeti u nepromenjenom stanju – mnogo duže od nas – i svaka od njih u sebi nosi vitalnu energiju koja je u savršenom balansu. Floriterapija koristi upravo ta isceljujuća svojstvo biljaka – od zdravih cvetova sačinjava moćne esencije koje prenose svoj energetski zapis na čoveka dovodeći ga u okrepljeno i isceljeno stanje.

Kako deluju cvetne esencije?

Kad vas boli zub, stisne nervoza u stomaku, ne možete da zaspite – lekar vam prepiše tablete. Vi ih popijete i tegoba nestane – ali samo dok traje dejstvo leka – jer savremena medicina ne tretira uzrok već samo potisne posledicu. Umine bol, ali uzrok bola ostaje. Zaspite tu noć, ali uzrok nesanici, nervozi, stresu ostaje. Prestane da vas muči želudac na nekoliko sati, ali čim prođe dejstvo, osnovni uzrok opet ispliva na površinu.

Za razliku od alopatskih lekova, cvetne esencije deluju na uzrok. Da pojednostavimo stvar – iz razgovora sa vama floriteapeut otkriva uzroke vaše nesanice, umora, straha, bolova u mišićima, grča u stomaku, razloge nedostatka energije, zašto se osećate baš tako kako se osećate i na osnovu toga pravi kombinaciju koji deluju dubinski, deluju na uzrok i svoju energiju ugrađuju na mesto gde postoji nedostatak, disbalans energije. Svaka biljka ima svoju ulogu i u sadejstvu vraćaju osobu u optimalno stanje. Recimo – ako je problem nesanica, tražimo uzrok nesanice (najčešće su to briga, strah, preveliki umor, nezadovoljstvo, velike promene u životu, briga za druge, problemi u braku, gubitak posla…) dajemo esencije koje deluju na uzrok, uz to dodamo esencije koje daju snagu da se čovek izbori sa problemom, pa nešto što će osobu smiriti i razbistriti joj misli i još nešto za prihvatanje novonastale situacije.

Ovo je vrlo pojednostavljen pristup, ali naša želja i jeste da demistifikujemo i približimo efekat i mogućnosti cvetne terapije. Kad esencije odrade svoje, za razliku od onih lekova sa početka, vi više nemate potrebu da pijete određenu kombinaciju jer ste taj problem rešili. Terapija holističkim sredstvima traje nešto duže od lečenja kod lekara savremene medicine, ali rezultati su dublji i trajniji.

kamilica

Kao što smo u Junskom broju Plezir magazina najavili, dva čitaoca Plezira će putem nagradne igre imati priliku da osvoje RESCUE REMEDY, esenciju napravljenu od pet cvetova kao lek za prvu pomoć. Ovu kombinaciju bi svako od nas trebalo uvek da ima uz sebe. Rescue remedy  je idealan kada ste u šoku, kada čujete lošu vest, desi vam se iznenada nešto loše, probudi vas ružan san, čuli ste nešto što vas je uznemirilo, iznenada treba da se suočite sa nekim ili nečim što vam pričinjava neprijatnost. Ovo je kombinacija za krize, za trenutak šoka – da ublaži, umiri, spusti, opusti.  Rescue remedy je sjajan za prevazilaženje stanja stresa ili šoka, za prevenciju u svim onim situacijama koje vode u anskioznost, stres ili depresiju. U ovu kombinaciju ulaze:  Cherry plum, Clematis, Impatines, Rock rose, Star of Bethlehem.

floriterapija

Kako bi se prijavili za učešće u nagradnoj igri, potrebno je da lajkujete Facebook stranice Plezir magazina i Lekovite cvetne esencije i ostavite komentar sa vašim imenom, e-mail adresom i facebook nalogom. Igramo se 7 dana, a pobednike će odlučiti sajt Random.org.

Srećno svima!

UPDATE:

Izvuceni su dobitnici cvetnih esencija.

To su komentari pod brojem 3 i 5, Desanka Savić i Milanka Pavlović. Čestitamo!

Share