Mladi talenti: upoznajte Đorđa Bukvića

Đorđe je mladi momak iz Srbije koji je sledio svoje snove neobazirući se na prepreke i neizvesnost kroz koju svi mladi fotografi i umetnici redovno prolaze. Odlučio je da radi na svojoj karijeri modnog fotografa iako je još uvek u srednjoj školi. Možda je nekome čudno da neko u tim godinama već iza sebe ima nekoliko editorijala, od kojih su pojedine slike završile na sajtu italijanskog Voga (Vogue), međutim,  njegovi radovi i ideje su daleko ispred njegovih 17 godina i slobodno možemo reći da njegovo vreme tek dolazi.

mladi-talenti-djordje-bukvic

Reci nam nešto više o sebi. Ko je Đorđe Bukvić?

Đorđe Bukvić je zapravo jedan veliki sanjar, hedonista i optimista. Učenik sam Srednje Medicinske škole u Kragujevcu, a već nekoliko godina unazad se bavim i modnom fotografijom koja me ispunjava u potpunosti.

Kada si počeo da se „igraš“ sa foto aparatom?

Od svoje desete godine. Najpre je to bio jedan minijaturni digitalni aparat, a zatim je stigao i moj Nikon koji je učinio da moje bavljenje modom dobije, mogu čak i reći, slobodu i širinu.

Ko je od slavnih fotografa najviše uticao na tvoj rad?

To je definitivno Kitty Gallannaugh iz Londona, na čijem sam takmičenju osvojio drugo mesto, a ubrzo zatim je ona postala i moj dobar prijatelj.

mladi-talenti-djordje-bukvic2

Koga bi izdvojio od domaćih fotografa i čiji rad najviše poštuješ?

Izdvojio bih Mišu Obradovića, iz razloga što kada gledam portrete koje je radio, osećam da je duboko upoznat sa osobom koju fotografiše.

Da li postoji neko od domaćih modnih kreatora čiji rad posebno ceniš,  a nisi imao priliku da sarađuješ?

Najpre moram spomenuti talentovanu dizajnerku i blogerku, Jovanu Jokić, ali na moje zadovoljstvo, sa njom sam imao prilike da sarađujem. Inače, jako volim rad Darka Kostića i Mihaila Anušića (Mihano Momosa). Svaki njihov komad izgleda kao malo umetničko delo namenjeno da ženu učini posebnom i lepšom. Zaista bih bio počastvovan i srećan da se nađem u saradnji sa njima.

mladi-talenti-djordje-bukvic4

Reci nam nešto o svom novom editorijalu  i odakle je potekla inpiracija?

Ovaj editorijal nosi naziv Fashion and The City. Radi se o tri naime različite devojke. Jedno  ih spaja-moda. One žele grad po svojim pravilima i dobru zabavu. Inspiracija je potekla iz Street Style fotografija koje često imamo prilike da viđamo po časopisima i blogovima.

Možeš li nam reći nešto više o  predstojećoj izložbi tvojih fotografija? Gde i kada će čitaoci imati prilike da te upoznaju?

Detaljno ćete biti obavešteni na vreme. Jedno sigurno znam, biće u Kragujevcu i to uskoro. Inače, radi se o mojoj prvoj samostalnoj izložbi.

Bliže se novogodišnji i božićni praznici, da li podležeš toj euforiji? Koliko su ti ukrasi, dekoracija i svi propratni praznični elementi bitni?

Praznicima se radujem kao da sam i dalje petogodišnjak. Mene je božićna i novogodišnja euforija uhvatila još početkom septembra, tako da sam imao dovoljno vremena da osmislim čak i neki editorijal u prazničnom duhu.  Svake godine obnovim kolekciju ukrasa, a najdraži su mi oni koji izgledaju kao male umetnosti, oni koji su unikatni i specifični. Glasam sa HANDMADE!

Ceo intervju i kompletan editorijal možete pogledati na 96. strani decembarskog broja Plezir magazina.

Share