Mini turneja plesne predstave Nušić Triptih

Plesna predstava Nušić Triptih u izvođenju IUI Transition dance kompanije – Instituta za umetničku igru u koreografijama Isidore Stanišić (Srbija), Mačeja Kuzminskog (Poljska) i igrača, biće izvedena 16. jula u okviru Letnjeg festivala na Ohridu i 7. avgusta na Nišville internacionalnom džez festivalu u Nišu.

Mini-turneja-plesne-predstave-Nusic-Triptih

Projekat Nušić Triptih je sačinjen od tri savremene plesne koreografije Ožalošćena porodica, Hotel Excelsior i Gospodin Ministarka, koje predstavljaju istraživanje umetnika u preoblikovanju dramskog teksta, jednog od najznačajnijih komediografa Branislava Nušića, u savremene izvođačke umetnosti.

Mini-turneja-plesne-predstave-Nusic-Triptih2

Rukovodeći se temama koje je Branislav Nušić u svojim delima obrađivao na jedinstven način, koreografi će u svojim delima preispitivati odnose koji se tiču svakodnevice savremenog društva, malograđanskog duha, amoralnosti i laži, korumpiranosti, koristoljublja, neukusa, neprilagođenosti i nesigurne egzistencije. Svaki koreograf ponaosob će istražiti adekvatan scenski izraz i igrački vokabular koji na najdirektniji način komunicira sa paradoksom savremenog sveta i ukazuje na aktuelnost tema koje je Nušić obrađivao u svojim delima.

Mini-turneja-plesne-predstave-Nusic-Triptih3

“Moj humor izazivajući smeh na usnama ublažava surovost života.”
Branislav Nušić

Mini-turneja-plesne-predstave-Nusic-Triptih4

U sva tri dela predstavu izvode: Andreja Simić, Maja Marković, Katarina Stojković, Mila Stijak, Katarina Bućić, Branko Mitrović, Marija Vučenović, Vladimir Čubrilo, Tamara Pjević i Luka Stojković. Muziku za predstavu su uradili Darja Janošević i Željko Nunić.

Share