Kuća iz snova u srcu šume

The Planchonella House je predivno šumsko utočište poznatog arhitektonsko-dizajnerskog para. Za izgled kuće pobrinuo se arhitekta Džes Benet (Jesse Bennett), a za dizajn enterijera njegova supruga, dizajnerka Ana-Mari Kampanolo (Anne-Marie Campagnolo).

Ova lepa porodična kuća je smeštena u Kvinslendu u Australiji. Kuća je zamišljena tako da u potpunosti oslikava i ističe svoje prirodno okruženje. Tropska šuma i bogato rastinje obezbeđuju ne samo lep krajolik već i kuću čine autentičnom budući da su imali veliki uticaj na njen izgled. Kuća je prostrana i svetla ali istovremeno poseduje svoju privatnost i toplinu porodičnog gnezda.

Dodatan izazov je bio smestiti kuću na ovo imanje budući da stoji na kosim parcelama pa je pre gradnje bilo neophodno postaviti potporne zidove. Beton i staklo koji su korišćeni kao kontrastni materijali kako bi dodatno naglasili svoje okruženje. Drveće koje se nalazi oko čitave kuće pravi prelepe prirodne filtere koji zavisno od doba dana propuštaju drugačiju svetlost kroz ogrmne staklene površine koji čine veći deo kuće.

Kuca-iz-snova-u-srcu-sume

Kuca-iz-snova-u-srcu-sume-8

Kuca-iz-snova-u-srcu-sume-9

Kuca iz snova u srcu sume 6

Kuca-iz-snova-u-srcu-sume3

Kuca-iz-snova-u-srcu-sume-4

Kuca-iz-snova-u-srcu-sume2

 

foto: archdaily.com
Share