Kancelarija u Amsterdamu napravljena od kartona

Marketinška agencija Nothing iz Holandije nameravala je da u kratkom vremenskom roku i sa malim budžetom napravi svoju novu kancelariju u Amsterdamu. Kako bi u tome uspeli, u pomoć su pozvali talentovanog dizajnera Joost van Bleiswijk-a koji je posao uradio u svom retro – futurističkom stilu, a sa svešću o smanjenju količine otpada. Cela kancelarija je izrađena od kartona i smeštena u belo okrečen stan.

kancelarija-od-kartona-01

kancelarija-od-kartona-10

Kancelarija je napravljena korišćenjem van Bleiswijk-ove tehnike „bez lepka, bez eksera“ i savršeno ilustruje filozofiju agencije: „Ako imaš dobru ideju, od ničega možeš napraviti nešto vredno“. Koristeći jeftin odbačeni materijal kako bi se napravio jedinstven radni prostor upravo oslikava ovu filozofiju.

kancelarija-od-kartona-02

kancelarija-od-kartona-04

Dizajner je kompletan radni prostor napravio pažljivim sečenjem i savijanjem 15mm debelog kartona, a to obuhvata stolove, police, stubove, stepenište, pa čak i zidove soba. Svaki komad je strukturalno stabilan, a ako se iz bilo kog razloga ošteti, lako i jeftino se može zameniti novim.

kancelarija-od-kartona-05

kancelarija-od-kartona-03

Nova kancelarija je definitivno odličan marketinški potez ove agencije, a održiv, svestran i vanvremeski stil nikada neće izaći iz mode.

kancelarija-od-kartona-08

kancelarija-od-kartona-16 kancelarija-od-kartona-15 kancelarija-od-kartona-18 kancelarija-od-kartona-14 kancelarija-od-kartona-12 kancelarija-od-kartona-07

Foto: http://www.projectjoost.com/projects/nothing-office

Share