Intervju sa Marinom Marinski

 marina marinski

Za ovu talentovanu umetnicu ste verovatno već čuli ukoliko pratite kreativnu scenu u regionu.  Marina  pravi nakit, a od nedavno i keramičke posudice za jelo sa potpisom Marinski Jewelry. Ona stvara nakit  od glinamola, drveta i plastike oslikan motivima prirode. Ptičice su nezaobilazan motiv u njenom radu i simbolišu njen slobodan, kreativan i drugačiji pristup na tržištu prezasićenom nakitom koji liči jedan na drugi. Nedavno je završila kolekciju za aktuelnu jesen i  zimu, koja kako autorka kaže  predstavlja prelaz iz života potpune slobode u svet igranja “ozbiljnih” uloga u kome ipak opstaje duh večne devojčice nesputane normama, pravilima i vremenom.

Ispričaj nam u kratkim crtama ko je Marina Marinski?

Djevojčica s nepunih 29.godina. 🙂
Po zanimaju profesorica povijesti umjetnosti i infomatike iz Rijeke. Živi i stvara u Zagrebu.

Kada počinje tvoja kreativna avantura sa dizajnom nakita?

Avantura s izradom nakita započela je prije 10 godina. Prvo sam krenula istraživati fimo masu jer je bila najdostupnija, no 5 godina kasnije počinjem raditi na razvoju svog brenda te istraživati druge materijale poput glinamola, drva i plastike.

Koje materijale najčešće koristiš i zašto? 

Radim samo s glinom. Daje mi mogućnost da stalno učim i isprobavam nešto novo. Ona je u  potpunosti okupirala moju pažnju. Doživljavam ju čvrstom i postojanom, istovremeno toplom i izvornom u svojoj primitivnosti. Koristim ju u službi fine podloge koja mi daje mogućnost naglašavanja forme svakog predmeta te mogućnost oživljavanja ilustracijom tih istih predmeta.

marina marinski

Koliko tvoj lični stil ima uticaja na predmete koje praviš? Koliki uticaj na tvoj rad ima moda i trendovi?

Moj stil se u potpunosti odražava na predmete koje stvaram. Od malih nogu sam voljela izrađivati razne predmete, slikati i onda to poklanjati ljudima ne bi li im izmamila osmjeh na lice. To radim i danas. Nakit i posuđe koje izrađujem puno je pozitivne energije, intenzivnih boja, karaktera iz biljnog i životinjskog svijeta te veseli ljude.
Modu i trendove ne pratim previše, više me zanimaju uređenje interijera i kuhinjski asesorajzi.

Ko i šta te najviše inspiriše?

Ljudi, pojave, promjene, prijatelji, boje, hrana, umjetnost, spontanost, iskrenost, ljubav. Sve u svemu, život 🙂

Da li ostavljaš prostora mušterijama da  se takođe igraju sa bojama i oblicima?

Uvijek.

Kako zamišljaš svog potencijalnog kupca?

Moji kupci se jako međusobno razlikuju, no povezuje ih ljubav prema prirodi, slobodi, kreativnosti. Otvoreni su, ne robuju normama te dopuštaju da ih male stvare poput ptičica razveseljavaju.

Ostatak intervjua sa Marinom Marinski možete pročitati  u  3.  broju Plezir magazina na stranici br. 68. 

Share