Dokumentarac o čuvenom koncertu Bitlsa na krovu zgrade

Čuveni koncert legendarnih Bitlsa na krovu njihove produkcijske kuće – zgrade Epl Korps (Apple Corpes) koji je održan 30. januara 1969. godine u Londonu upakovan je u jednočasnovni dokumentarni film BEATLES: GET BACK koji će biti prikazan u IMAX sali Cineplexx Galerija Belgrade bioskopa, 12. februara od 19.30h.

Nezaboravan, poslednji koncert Bitlsa režirao je Piter Džekson koji je o svom podvigu, koji je prvobitno bio mini serija od tri epizode, koja je potom prilagođena za IMAX bioskopski format rekao: „Veoma sam uzbuđen što će pravi fanovi Bitlsa na ogromnom platnu moći da vide njihov poslednji koncert. Oni to zaslužuju“.

Dokumentarni film prikazuje kreativni proces Bitlsa dok pokušavaju da napišu 14 novih pesama u pripremi za svoj prvi koncert uživo posle više od dve godine. Suočeni sa gotovo nemogućim rokom, prijateljstvo između Džona Lenona, Pola Makartnija, Džordža Harisona i Ringo Stara stavljeno je na probu. Dokumentarac je sastavljen od skoro 60 sati neviđenih snimaka načinjenih tokom 21 dana, koje je režirao Majkl Lindzi-Hog 1969. godine, i od više od 150 sati snimljenog zvuka, od kojih je većina bila zaključana u trezoru više od pola veka.

Fotografije iz dokumentarca „BEATLES: GET BACK“

Share