Daisy budi princezu u vama

Ponekad u životu se desi savršeni trenutak kada neko „otkrije“ vas i u istom tom trenutku „otkrijete“ i vi njega. Tako oduševljeni likom i radom ovog drugog ostvarite saradnju o kojoj imate potrebu da ispričate širem auditorijumu. Upravo tako su nastale i fotografije i intervju pred vama. Kao plod mog oduševljenja Daisy suknjama i Miličinim radom. Za one koji do sada nisu imali prilike da se upoznaju sa ovim romantičnim, a opet edgy suknjama, Daisy se bavi izradom autentičnih komada i bazira se na spoju aktuelnih krojeva visokog struka, sa primesom retro detalja ili pak geometrijskim dezenima koji su hit na modnim pistama. Iza brenda Daisy stoji talentovana Milica sa kojom sam proćaskala o inspiraciji, počecima i planovima za budućnost

Daisy-budi-princezu-u-vama-10

Zdravo Milice. Za početak moram da ti postavim pitanje koje si verovatno čula mnogo puta do sada, ali, interesuje me kako je započela priča oko Daisy brenda, kako si došla na ideju da se upustiš u tu avanturu?

Sasvim slučajno. Zatrebala mi je suknja visokog struka za svadbu moje drugarice, a takvu kakvu sam ja zamislila nije bilo moguće pronaći i kupiti. Razmislila sam i rešila da je uradim sama. Ubrzo sam došla na ideju da bih mogla da pokrenem ovaj mali, romantični, a pomalo i urbani brend Daisy.

Da li si od samog početka znala da ćeš usmeriti svoj rad isključivo na pravljenje suknji i zašto je izbor pao baš na njih?

Da, odmah sam znala da ću raditi samo suknje. Smatram da mogu da se poigravam pri kreiranju, tako da ne znam da li mogu reći „samo njih”. Takođe, poželela sam da vratim malo više ženstvenosti i romantike u svakodnevno oblačenje. To svakako ne bih u potpunosti uspela, recimo pantalonama. Donedavno sam i sama često nosila pantalone, ali sada se situacija i u mom ormanu izmenila.

Daisy-budi-princezu-u-vama-6

Kako sam videla, Daisy je brend koji je pokrenut krajem 2013. godine i možemo reći da se po pitanju “staža” govori o jednom i dalje mladom brendu. Da li si zadovoljna kako se stvari odvijaju za sada?

Da, još uvek je to relativno nov brend, ali ja sam zadovoljna. Uspela sam da zainteresujem i devojke i malo starije dame i obe grupe se pronalaze u Daisy suknjama, što zaista smatram uspehom.

Kakvo je tvoje mišljenje o modnoj sceni na našem području? Postoje li neke stvari koje tebi kao dizajnerku naročito nerviraju i ako da, koje su to? Naravno, smeš i da pohvališ šta smatraš da treba.

Ne znam šta bih rekla, svako ima svoj ukus. Ne volim mnogo o tome da pričam ili da nekog osuđujem. Smatram samo da se ne treba pošto-poto pridržavati onog što je trenutno moderno i aktuelno. Možda, po mom ukusu, previše ima stereotipa na ulicama. Zaista se divim onima koji su izgradili lični stil, kao i onima sa smelošću i kreativnošću da određeni komad odeće nose na sasvim drugačiji način od već viđenog. Pošto smem da pohvalim, pohvalila bih tebe. Ti si neko ko po mom mišljenju ima i te kako stila i izdvajaš se među masom devojaka, slično obučenih.

Daisy-budi-princezu-u-vama-3

Gledajući tvoju novu kolekciju, definitivno se ne plašiš da rizikuješ. Kada radiš na nečemu novom, da li u glavi imaš sliku kako izgleda devojka koja će da nosi određenu kreaciju ili se jednostavno prepustiš instinktu bez neke ciljne grupe na umu?

Uglavnom se prepustim idejama koje mi stalno naviru. Tek nakon završene ove poslednje kolekcije, bila sam u potrazi za modelom. Aleksandra je model koji zna da nosi moje suknje. Dakle, akcenat je na ženstvenosti i romantici, koje su predstavljene suknjama i ambijentom, a opet sa malom dozom „nestašluka“ kojim Aleksandra zrači. Jako sam zadovoljna fotografijama koje su napravljene a i volim da spajam nespojivo. 🙂

Nemam ciljnu grupu i trudim se da se suknje uklope uz različite stilove, što se do sada dobro i pokazalo, jer zaista imam kupce različitih stilova odevanja. Takođe, dešavalo mi se i da muškarci kupuju, za svoje supruge, devojke ili ćerke, što ukazuje da se dobro snalazim.

Daisy-budi-princezu-u-vama-4

Koliko puta si do sada od mušterija čula da žele da im napraviš suknju od tila kakvu nosi Keri iz Seks i Grada?

Zanimljivo pitanje, pa moram i da se nasmejem, jer upravo radim suknju za jednu divnu devojku, po haljini koju Keri nosi u jednoj od epizoda, tako da sam morala i da je odgledam kako bih odgonetnula koje su sve boje tila korišćene. Dešava se da imam porudžbinu, po nekoj Kerinoj suknji, ali ne često.

Daisy-budi-princezu-u-vama-9

Kao ponosna vlasnica jedne takve savršene suknje, moram da priznam da sam bila oduševljena slojevima tila kada mi je stigla, a i širinom suknje koja u autobusu može komotno da zauzme dva sedišta. 😀 Koliko uopšte vremena utrošiš na izradu porudžbina po meri i da li bi rekla da su češće od uzimanja komada već gotove kolekcije?

Hvala, Minja, drago mi je da si zadovoljna. Vreme izrade zavisi od modela i kroja i da li ima nešto što je potrebno dodatno uraditi, ručno našiti ili slično. Češće su porudžbine. Kada radim novu kolekciju, radim male serije, samo po jednu ili dve veličine određenog modela. Zainteresovanim damama radim u njihovoj veličini.

Pored tvoje Facebook stranice, postoji li neko mesto na kome se zainteresovani mogu upoznati sa brendom Daisy uživo?

Često sam prisutna na Katapult festu, u Delta city-ju. Povremeno sam i na Modi za poneti, koju organizuje KC Grad kao i na Mikser design market-u u sklopu Mikser house-a. Postoji mogućnost izlaganja suknji od septembra u jednoj radnji u Beogradu, ali o tome ćemo kad dođe vreme za to. U svakom slučaju, prisustvo Daisy suknjica, na svim dešavanjima, prethodno objavim na Facebook stranici, tako da oni koji me prate, na vreme budu obavešteni gde mogu pronaći suknje.

Daisy-budi-princezu-u-vama-8

Za kraj, otkrij nam delić planova za budućnost? Da li će možda Daisy ponuda uskoro da se proširi želiš da ljudima prva asocijacija na tvoj brend ostanu suknje?

Iskreno, razmišljala sam da proširim ponudu, ali trenutno nemam dovoljno vremena za to. Vrlo je moguće da ću po završetku studija, suknje upotpuniti još nečim, a do tada biću prepoznatljiva po suknjama.

Daisy-budi-princezu-u-vama-7

Fotografije: Jelena Simić Petrović – JSP photography

Share