Vikend preporuke: filmovi

Posle letnje pauze vraćamo se rubrici koja vam se, sudeći po odzivu i komentarima, dopala. Ovonedeljne preporuke su raznovrsne i navedene filmove ne bih mogla ni uslovno da smestim u jedan žanr. Dakle, tu je red trilera, red misterije, začinjeno sa malo crnog humora.

Where Do We Go Now? (Et maintenant on va où?) (2011)
govori o, nažalost, i dalje prisutnom sukobu između pripadnika muslimanske i hrišćanske veroispovesti. Verski sukobi koji prete da naprave potpunu pometnju u jednom malom libanskom selu i domišljate žene koje pokušavaju da na razne načine povrate mir. Zanimljiva životna priča prožeta sa dosta crnog humora zasužuje višu ocenu od one koju su mu dali posetioci sajta IMDB.

Vikend-preporuke--filmovi

Child 44 (2015)
je priča o represiji u staljinovskoj Rusiji i pritiscima koje su trpeli svi, pa čak i oni koji su bili na višim položajima u društvu. Tom Hardi se našao u ulozi raščinjenog vojnog lica i priča nam priču o serijskom ubici dece širom Rusije iako je tadašnji režim verovao da u njihovoj zemlji kriminal i ubice nisu prisutni…

Vikend-preporuke--filmov2

Dark Places (2015)

je zanimljiv triler sa elementima misterije koji govori o jednom porodičnom ubistvu i životu preživele Libi Dej (Šarliz Teron) i njenog brata Bena koji je mladost proveo u zatvoru pod optužbom da je odgovoran za navedeni zločin. Dvadeset godina kasnije Libi se upoznaje sa grupom entuzijasta koji iz hobija rešavaju misteriozna ubistva i počinje da preispituje ono što je te kobne noći “videla”i što ju je navelo da svedoči protiv svog brata.

Vikend-preporuke--filmov3

Share