Tri filmske preporuke za ovaj vikend: inspiracija da živite samo po svojim pravilima

Prošle nedelje vam se dopao tekst sa filmskim preporukama za vikend, pa sam odlučila da svakog petka podelim sa vama preporuke za nekoliko filmova koje možete pogledati u vašoj režiji uz grickalice, piće i dobro društvo. Filmovi sa liste su, iako svi dosta različiti, u suštini pozitivne ljudske priče koje će vas, nadam se opustiti, razonoditi i motivisati za neke nove male i velike pobede.

Hector and the Search for Happiness (2014)

je film koji će vam ako ništa drugo vratiti osmeh na lice i zabaviti vas. Film je zasnovan na istoimenom popularnom romanu, a priča se može opisati kao miks nju ejž psihologije i Koeljo flozofije, Amelije pulen i Malog princa. Hektor je uspešan psihijatar koji živi mirnim i prilično monotonim životom kada najednom shvati da nije srećan. Zaplet počinje kada Hektor krene u potragu za srećom. Zanimljiv film koji će vas na neopterećen, zabavan i pitak način zabaviti i ponuditi neke odgovore na pitanje koje nas sve zanima – Da li ste srećni?

Tri-filmske-preporuke-za-ovaj-vikend-inspiracija-da-zivite-samo-po-svojim-pravilima

Tri-filmske-preporuke-za-ovaj-vikend-inspiracija-da-zivite-samo-po-svojim-pravilima-4

Romantics Anonymous (2010)

je šarmantan film koji nam dolazi iz francuske kuhinje. Film o netipičnoj junakinji koja žarko želi da ostane anonimna i sakrije svoj identitet. Anđelik je talentovana poslastičarka koja pravi najukusniju čokoladu u čitavoj Francuskoj, međutim njena stidljivost, emotivnost i želja da se ne eksponira javno vode do nepredvidljivih, smešnih situacija. A kada se tome pridoda simpatija prema nespretnom, stidljivom Žan-Reneu koji je po mnogo čemu kao i ona i želi da se sakrije od emocija i života uopšte, recept za šarmantnu komediju sa prepoznatljivim francuskim humorom je savršen baš kao i recept za predivnu čokoladu koju Anđelik u filmu pravi.

Tri-filmske-preporuke-za-ovaj-vikend-inspiracija-da-zivite-samo-po-svojim-pravilima-6

Tri-filmske-preporuke-za-ovaj-vikend-inspiracija-da-zivite-samo-po-svojim-pravilima-5

Tri-filmske-preporuke-za-ovaj-vikend-inspiracija-da-zivite-samo-po-svojim-pravilima-7

Chef (2014)

je još jedan film od koga će vam sigurno krenuti voda na usta. Posle zavodljive čokolade koja će vas mamiti iz filma Romantics anonymous, u Chef-u će te pariti oči dok kuvar Karl priprema svoje specijalitete. Stoga, savetujem vam da da pomenute filmove ne gledate praznog stomaka. Iako je hrana neizostavni deo ovog filma, ipak Chef nije samo film o kuhinji i kuvanju. Po sredi je topla, jednostavna priča u kojoj bih pre svega izdvojila motivaciju da se poput glavnog junaka izborimo za svoje stavove i mogućnost da živimo život po svojoj meri. Karl nakon otkaza u velikom restoranu iza sebe ostavlja titulu velikog šefa i kreće na put za ostvarenje svojih snova.

Tri-filmske-preporuke-za-ovaj-vikend-inspiracija-da-zivite-samo-po-svojim-pravilima-2

Tri-filmske-preporuke-za-ovaj-vikend-inspiracija-da-zivite-samo-po-svojim-pravilima-3

Share