Top 10 filmova za zaljubljene

filmovi za zaljubljene

Dan zaljubljenih nam se približava i ukoliko ste rešili da to veče provedete sa partnerom u intimnoj atmosferi vašeg doma, naš predlog je da pogledate neki od filmova sa naše liste. Naravno, za ušuškavanje uz voljenu osobu i uživanje u omiljenom filmu vam ne treba neki poseban povod. Redosled filmova na listi nije važan jer nisu rangirani po kvalitetu. Na listi su se našli novi i stariji filmovi, neki su isklučivo ljubavni, ima i ljubavnih drama, ljubavnih komedija ali i ljubavnih trilera. Nadam se da će vam se predloženi filmovi dopasti kao što meni jesu. Ne budite stidljivi, voleli bi smo da u komentarima kažete kako vam se dopala lista i da čujemo vaše predloge za neke dobre filmove koje možda nismo gledali ili koje smo zaboravili da uključimo u listu.

1. About Time (2013) je novi film koji potpisuje Ričard Kertis i rećiću vam samo da film nije izneverio moja očekivanja. Ričard je zaslužan za filmove puput Notting Hill-a i Love actually što ga je stavilo na težak zadatak da ne izneveri zahtevnu  publiku. Engleski britak humor, interesantna priča  puna ljubavi, otopiće i najkamenija srca. Film će nesumljivo postati klasik, baš kao i pomenuta dva filma.

top-10--za-zaljubljene-6

2.Un plan parfait (2012) je film koji sam nedavno otkrila i pogledala i toliko mi se svideo da sam ga pogledala još dva puta u par dana. Nesvakidašnja ljubavna priča začinjena sjajnim humorom i avanturom, podsetiće vas na filmove koje smo kao klinci obožavali poput Lova na zeleni dijamant.

top-10--za-zaljubljene-10

3.À la folie… pas du tout (2002) je film koji će vas navesti na razmišljanje, a nakon odjavne špice gledaćete još nekoliko minuta  u neverici. Odlična priča i gluma. Film koji morate pogledati.

top-10--za-zaljubljene-2

4.The Notebook (2004) je film koji većina vas ako nije pogledala onda je barem čula za njega. Usled previše pominjanja mnogima se zgadio, ali priča, gluma i hemija među glumcima je doslovno opipljiva i  za svaku pohvalu. Meni jedan od najdražih ljubavnih filmova svih vremena imajući u vidu da sam u bliskoj okolini imala iskustvo sa strašnom bolešću kakva je Demencija.

top-10--za-zaljubljene-7

5. Hors de prix (Priceless) (2006) je jedna blesava ljubavna komedija. Ponovo u glavnoj ulozi Audrey Tautou koje ne prestaje da me oduševljava svojom odličnom glumom. Slatka pričica koja će vam nabaciti osmeh na lice.

top 10  za zaljubljene 8

6.Ghost (1990) je još jedan ljubavni klasik koji ako ste ljubitelj ovog žanra morate pogledati. Dirljiva priča o pravoj ljubavi stavljenoj na najgori mogući test. Pripremite nekoliko paketa maramica.

top-10--za-zaljubljene-4

7.Leap Year (2010) je još jedna ljubavna pričica koja će vam biti laka i interesantna za gledanje. Ljubitelji Irske i njihovog džangrizavog i cinizma će uživati.

top-10--za-zaljubljene-5

8. (500) Days of Summer (2009) je jedna interesantna ljubavna priča o momku koji živi za ljubav i baš kao i mnogi od nas idealizuje svoju partnerku verujući da poseduje sve one neverovatne osobine o kojima je oduvek sanjao. Lik koji se potpuno razlikuje od savremenog stereotipa modernog muškarca, romantični dečko koji je zaljubljen u ljubav. Verujem da su mnogi gledali ovaj film, ali nije obnoviti gradivo  i pogledati ga ponovo. Možda ćete ga ovog puta drugačije doživeti.

top-10--za-zaljubljene-3

9.The Vow (2012) je klasična američka ljubavna bajka. Muškarcima će možda biti sladunjava, previše teatralna, ali u svakom slučaju prijatna priča za gledanje koja će vam zagrejati srce.

top 10  za zaljubljene

10.Notting Hill (1999) film o kome ne treba mnogo pričati budući da ne znam osobu koja ga nije gledala i po nekoliko puta. Film koji mora da se nađe na ovoj i sličnim listama.

top-10--za-zaljubljene-9

http://youtu.be/Ig_88q9M3SU

Share