Rišar Bona i pijanista Alfredo Rodriges sa bendom stižu na Kalemegdan

Rišar Bona (Richard Bona) i Alfredo Rodriges (Alfredo Rodrigues) sa bendom će po prvi put zajedno nastupiti u Srbiji na koncertima 13. i 14. jula u sklopu Musicology Sessions.

Bona je poznat ovdašnjoj publici nakon što je 2019. nastupio na dva rasprodata koncerta Musicology Sessions u Beogradu. Ovim koncertima, zauvek je kupio srca svih onih koji su imali sreću da na vreme dođu do ulaznica. Njegova maestralna svirka, predivno baršunast i pokretljiv vokal i savršen smisao za humor, ove nastupe čini događajima za pamćenje.

Ovog leta ćemo imati priliku da upoznamo i podjednako maestralnog pijanistu Alfreda Rodrigesa. Ovi Gremijem nominovani umetnici, prvi put su postali svesni sličnog senzibiliteta preko njihovog zajedničkog mentora, Kvinsi Džonsa (Quincy Jones). Posle dugogodišnjeg prijateljstva, dvojac je otišao u studio da bi zajedno radili na Rodrigesovom albumu “Tocororo”, koji je producirao Kvinsi. Na ovom albumu, pokazali su kako dva unikatna umetnika mogu udružiti svoje veštine i energiju i stvoriti novi zvuk. Sada, oni ovu energiju i virtouznu svirku donose na koncert uživo.

Nakon susreta sa Kvinsi Džonsom na džez festivalu Montreux 2006. godine, Alfredo se preselio iz Kube u SAD kako bi sledio svoj san. Alfredo se školovao na klasičnim konzervatorijumima u Havani, a na njegovo raznovrsno stvaralaštvo su uticali kako Bah i Stravinski, tako i njegovi afrokubanski i džez koreni. Tokom protekle decenije, Alfredo je od lokalnog kubanskog umetnika izrastao u priznatog svetskog umetnika nominovanog za prestižni Gremi.

Dok je živeo u svom malom rodnom gradu u Kamerunu, Bona je kao vrlo mlad, postao fasciniran velikim američkim basistom Džoko Pastorusom (Jaco Pastorius). Pod tim uticajem počeo je da svira bas gitaru, da bi vremenom postao jedan od najcenjenijih basista na svetu. Nakon što je osvojio svoj prvi Gremi 2002. godine, njegov 4. studijski album “Tiki” nominovan je za “Najbolji Savremeni World Music Album” na 49. dodeli Gremi nagrada. Umetnik tokom čitave karijere promoviše mir, sreću i zajedništvo kroz muziku, a trenutno ispunjava svoju misiju da na turneji obiđe sve zemlje sveta.

Ulaznice za ove koncerte možete pronaći online na www.tickets.rs, kao i na biletarnici Doma Omladine i u šoping centru Ušće.

Share