Plezir preporučuje: 3 TV serije

Za kraj vikenda Plezir redakcija za vas izdvaja 3 TV serije uz koje ćete, sigurni smo, uživati narednih dana.

1. Foto: Prashant Gupta/FX 2. HBO Max Twitter 3. Miya Mizuno/FX, Copyright 2022, FX Networks

The old man

Verovatno ste do sada pogledali niz filmova u kojima glumci u svojim zrelim godinama igraju umirovljene tajne agente kojima se dešavaju neverovatne situacije iz kojih oni uvek izađu srećni i kao pobednici. U tu grupu možete svrstati Lijama Nisona, Denzela Vošingtona, Tom Kruza, Šon Pena a sada i Džef Bridžisa, u ostvarenju The Old Man.

Radnja ove napete serije vrti se oko čoveka sa mnogo identiteta, ali je najprepoznatljiviji kao Dan Chase (Džef Bridžis) koji sa svoje dve lutkice, dva rotvajlera, živi povučeno u malom i mirnom gradiću tamo negde u Americi. Harmonija prestaje kada neko pokuša da našem glavnom protagonisti oduzme život i to ne na amaterski, već na veoma profesionalan način, što ga navodi da preispita svoju prošlost. Da li se tu radi o svođenju računa iz perioda službovanja ili je u pitanju nešto drugo, otkrijte u ovoj veoma zanimljivoj seriji u produkciji televizijske mreže FX.

Tokyo Vice

Film Noir je podžanr kriminalističkih holivudskih ostvarenja u kojima se namerno fotografija zatamnjuje, većina radnje se odvija noću i u kišnoj pesimističnoj atmosferi uz prisustvo neonskih reklama i ciničnog detektiva koji je ujedno i glavni istraživač zločina. Sve to stoji u ostvarenju Tokyo Vice, samo se ovoj strukturi dodaje i jedan znatiželjni novinar, njuškalo koji nikom ne treba.

Inspirisana pričom američkog novinara Džejka Adlstajna (Jake Adelstein) sačinjena devedesetih godina dvadesetog veka, radnja se odvija u glavnom gradu Japana koji je ogrezao u korupciju i bezakonje. Kako će se snaći „jenki“ u izrazito konzervativnom društvu ove istočnjačke države, pogledajte u jako dobrom ostvarenju u produkciji HBO kablovske mreže.

Pistol

Da li su ocene merilo znanja ili kvaliteta? Da li možete nečije znanje i promatranje određene teme da standardizujete a da pri tom isključite svoju pristrasnost ili odbojnost prema onome koji vam to znanje kroz određene činjenice prezentuje? Odgovor je svakako NE, pa stoga zanemarite i ocene serije Pistol, po našem skromnom mišljenju (a mi retko grešimo) odličnog ostvarenja čiju režiju potpisuje legendarni Deni Bojl (Danny Boyle), čovek odgovoran za niz kultnih filmova poput Trainspotting, Shallow Grave (obavezno ako nije pogledano), 28 Days Later, Slumdog Millionaire i mnogi drugi.

Kao što ispravno pogađate radi se o ranim radovima i procesu nastajanja jednog od najuticajnijih pank-rok sastava the Sex Pistols čiji su osnivači i pridruženi članovi imali veoma buran život pun narkotika, lakih žena, kreativnih momenata, genijalnih rima, jakih rifova, kontraverznih nastupa… i ovako bismo mogli do u nedogled… Zato dajte šansu Pistolsima i naučite kako su nastajale njihove pesme, na koji način su ovi ego manijaci međusobno sarađivali i saznajte ko im je kreirao kostime kojima su šokirali javnost tih kasnih sedamdesetih.

Share