Plezir preporučuje: 3 nove tv serije

Za vikend pred nama preporučujemo vam 3 TV serije novije produkcije.

Russian Doll

Ako se odlučite da pogledate ostvarenje koje ćemo vam za koji trenutak predstaviti, imaćete utisak da se je u pitanju serijski Groundhog Day i pomislićete da je to još jedna u nizu onih priča u kome se današnjica iznova i iznova ponavljaju. Russian Doll u produkciji Netflix-a (dakle serija  namenjena onima koji vole da pogledaju sve epizode odjednom) je serija koja na potpuno drugačiji način ponovo „vadi na površinu“ ovakvu vrstu fantastike, ali je i drugačija je jer u svakoj od epizoda glavna protagonistkinja koju tumači Natasha Lyonne nakon svoje smrti (nije spojler) koja se dešava u svakoj od epizoda doživljava introspekciju pa tako kritički se osvrće na svoje detinjstvo, bivše partnere, odnose sa majkom i tako dalje. Serija ima 8 epizoda koje su nešto kraće od 30 minuta, odlično za pogledati celu sezonu ovog vikenda.

The Act

Uozbiljićemo ovo predstavljanje i predloge serija do te mere da vam sada predlažemo da pogledate jednu koja je bazirana na istinitim događajima i koja nosi naziv The Act. Majka Didi (Patricia Arquette) i ćerka Džipsi (Joey King) glavne su protagonistkinje ove životne tragedije za koju su, svaka pomalo, zaslužne. Radnja prati život ove žene i devojčice koja od samog rođenja ima zdravstvenih problema, bespomoćna je bez svoje majke koja se u svakom pogledu brine o njoj. Hm… problem nastaje kada Džipsi zaželi da radi ono što rade ostala deca, da se druži, izlazi ima momka…takvo stanje stvari posesivna majka neće lako prihvatiti. Serija se emitovala u Hulu produkciji (isto kao i The Handmaid’s Tale) ima 8 epizoda i dovršena je, tako da je i ona pogodna jedan vikend bindž.

Chernobyl

Za kraj ovih predloga ostavili smo najtežu životnu priču, katastrofu koja uticala na celu Evropu, mini seriju koja prepričava priču za koju samo odabrani imaju „dobar stomak“. U HBO produkciji dolazi nam ostvarenje pod nazivom Chernobyl, serija koja je svoju premijeru doživela 6. maja i za koju možemo da kažemo da veoma podrobno i studiozno analizira tadašnje prilike u kontekstu navedene katastrofe. Pošto je sovjetski nuklearni projekat bio državna tajna, svi potezi koji su povlačeni u cilju sanacije nesreće preduzimani su u dubokoj ilegali uz ono neizbežno „Ne brinite u pitanju je samo manji kvar“ na pitanja zabrinute javnosti. Posledice ove nuklearne katastrofe osećaju se i danas posebno na području Pripjata (današnja Ukrajina), ali šire okoline gde se i dalje beleži jako visok stepen radijacije. Od zvučnih imena u seriji se pojavljuje Stellan Skarsgård, neki će prepoznati Jared Harris-a (iz serijala The Terror) kao i Jessie Buckley (The Taboo).

Share