Ples do zore na Bašta festu

Uz muzički program Bašta festa plesaćete do zore pod vedrim nebom, s najoriginalnijim imenima domaće muzičke i klubske scene. I sve to – besplatno!

Peti i jubilarni Bašta fest – internacionalni festival kratkog igranog filma, održava se od 05. do 08. jula 2018. Kao i prethodnih godina, festival okuplja najzanimljivije mlade filmske autore, glumce i muzičare iz čitavog sveta na jednom mestu – u Bajinoj Bašti!

Program festivala odvija se u tri segmenta: glavni, filmski program Bašta festa je međunarodnog i takmičarskog karaktera; edukativni program podrazumeva Mali film –  edukativnu radionicu za osnovce i Kritični kamp – radionicu filmske kritike za srednjoškolce koja je na prošlogodišnjem festivalu imala svoje pilot izdanje; muzički program –  počinje nakon projekcija filmova, od 00h, svake noći u toku trajanja festivala.

Ove godine u okviru muzičkog programa na Bašta festu pojaviće se neka od najoriginalnijih imena domaće muzičke i klubske scene i to:

U četvrtak, 05. jula, slušaćemo jednu svežu i šarmantnu žensku snagu domaćeg pop zvuka – Bojanu Vunturišević. Njen debi album Daljine, koji se pojavio prošle godine, s pravom je privukao veliku pažnju publike i kritike zaraznim hitovima, kakvih dugo nije bilo na našem tržištu. Nakon Bojane, DJ pult osvaja MKDSL beogradski producent, multiinstrumentalista, live performer i di džej.

Druge večeri festivala, u petak 06. jula, muzičku lekciju održaće Pero di Reda aka Peppe – on je di džej veteran, ugostitelj, radio producent, i sinonim za dobar domaći klabing. Ako ste bili u nekom od klubova čiji muzički program uređuje (Disko Bar Mladost, Disco Grill Radost, Gadost, Kućica su samo neki od njih), onda znate da će ovo biti jedna veoma duga i dobra noć.

Subota, 07. jul, rezervisana je za Bašta žurku i veče pesama našeg najvoljenijeg pevača – Zdravka Čolića. Za Dj pultom je naš koordinator muzičkog programa Stefan Saveski, deo Funk Technik group-a, redovnog domaćina Bašta žurki. Po ovoj večeri čitav festival postao je prepoznatljiv, i zato, hvala ti Čolo!

Program se završava u nedelju, 8. jula solo nastupom di džej Irona. Ovaj talentovani momak puštao je muziku u svim domaćim klubovima, na splavovima, u podrumima, na krovovima, u kućama, u stanovima, u dvorištima, na brodovima, u parkovima, na Exitu, u autobusima, u kombijima, na tavanima, u skloništima, na mestima o kojima ne treba javno govoriti… Ko zna, zna.

Svi programi Bašta festa dešavaju se u Bajinoj Bašti – na otvorenom i BESPLATNI SU, te ste više nego dobrodošli da se pridružite i uživate u filmsko-muzičko-edukativnoj avanturi! Više informacija o svim programima Bašta festa možete naći na zvaničnom sajtu www.bastafest.com.

Share