Filmovi o hakerima

Deep web, hakeri, programeri, maskirani osvetnici i buntovnici koji žele da menjaju društvo tema su ovonedeljnih filmskih preporuka. Pored tri filma koja se bave pomenutom tematikom tu je i bonus serija i dva dokumentarca koje ne treba propustiti.

Who Am I

Nemački film (Nemački filmovi su mi najsvežije otkriće) koji govori o mladom hakeru Bendžaminu koji se igrom slučaja upozna sa grupom ljudi koji žele da postanu poznati u hakerskom svetu i žele da promene postojeće stanje. Radnja je puna obrta, a priča sve vreme lepo teče.

Filmovi-o-hakerima

Boy 7 

Holandski film čija radnja bi se mogla uvrstiti u pomenuti žanr. Mladi haker se suočava sa posledicama svog delovanja i biva upućen u ustanovu koja ima veoma neobične metode prevaspitavanja. Zanimljiva priča koja bi mogla biti režirana bolje ali svejedno zaslužuje preporuku zbog svoje originalnosti.

Filmovi-o-hakerima2

V for Vendetta

Klasik koji jednostavno morate pogledati, i pročitati istoimeni roman. Anonimusi(grupa hakera) su direktnu inspiraciju pronašli u ovom ostvarenju.

Filmovi-o-hakerima3

bonus:

*Citizenfour

Dokumentarac o Edvardu Snoudenu koji će vam možda rasvetliti nepoznanice koje ste imali o ovoj priči i pokazati koliko je bezbednost podataka danas klimav teren.

Filmovi-o-hakerima4

*The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz

Je jedan veoma interesantan dokumentarac o mladom hakeru i aktivisti  koji je sebi okončao život sa samo 26 godina.

Filmovi-o-hakerima5

*Mr. Robot

Odlična TV serija koja prati pomalo paranoičnog, šizoidnog junaka koji ima svoju viziju i misiju da promeni svet. Upravo je u toku emitovanje druge sezone pa vam toplo preporučujem da se uključite u radnju. Velika preporuka!

Filmovi-o-hakerima6

Share