DAH Teatar poziva na obeležavanje Svetskog dana igre predstavom „Drveće pleše”

DAH Teatar Vas poziva na obeležavanje Svetskog dana igre predstavom „Drveće pleše” 29. aprila sa početkom u 20 časova u Studentskom parku u Beogradu!

“Drveće pleše” je plesno-pozorišna predstava koja se izvodi na otvorenom i bavi se važnošću očuvanja drveća.

Predstava uključuje 7 izvođača i komponovanu muziku, a ima za cilj da senzibilizuje publiku i podstakne inicijative u odbrani od prekomerne seče drveda. Inicijalno inspirisana knjigom Petera Volebana – nemačkog šumarskog inženjera koje se posvetio posmatranju i istraživanju drveća, predstava na scensko poetski način prenosi magični svet drveća koje
ima svoj „život“ – protkan pamćenjem, komunikacijom, brigom za mlade i disanjem koje oslobađa kiseonik, tako neophodan za ljudsku zajednicu. Drveće nam omogudava ne samo kiseonik, nego ima još čitav niz svojstava važnih za naše duhovno i fizičko zdravlje. Kako podići svest o toj važnosti? Ova predstava je jedan od načina.


Inspirisani istraživanjima o „životu“ drveća i njihovoj važnosti za čovečanstvo, autori predstave nastoje da najdirektnije, umetničkim sredstvima utičuna promenu stavova i navika u odnosu na drveće, kao i da inspirišu građanke i građane da se povezuju i aktiviraju u odbrani drveća, šuma i zaštiti životne sredine.

Najbolje vreme za sađenje drveta bilo je pre 20 godina. Drugo najbolje vreme je sada. [Kineska poslovica]

Ulaz na predstavu je slobodan.

Share