Bloom Design, tim za kreativne aranžmane

Zanimljivi cvetni aranžmani oduvek su provlačili poglede gostiju i bili važna stavka budućih mladenaca. Bloom design je tu da se pobrine oko aranžmana, a usput i da vam pruži pomoć oko organizacije i drugih detalja

bloom

Pozdrav.  🙂 Možete li se, za početak, ukratko predstaviti našim čitaocima i reći nešto  više o tome ko stoji iza vašeg brenda?

Bloom Design studio počeo je da stvara svoje male projekte pre četiri godine, a dvoje pejzažnih arhitekata i dugogodišnjih prijatelja, Marija i Branko, počeli su zajedno da stvaraju i komponuju cvetne aranžmane po svojim zamislima. Danas, napretkom posla i većim zahtevima klijenata, proširile su se i usluge samog studija, tako da osim cvetnih aranžmana koji su bili početna stvaranja, danas radimo još mnogo organizacijskih stvari.

bloom5

Šta sve tačno podrazumeva dekorisanje, odnosno dekoracija jednog venčanja i koje sve usluge vaš studio pruža?

Dekoracija venčanja je širok pojam i zavisi od želja samih mladenaca. U osnovi podrazumeva cvetne aranžmane za stolove i mladenački sto, bidermajer i cvetove za svatove. Danas, naš studio radi i pagode za venčanja kao redovnu postavku jednog venčanja, takođe i organizaciju samog protokola, prijema gostiju i uređenje koktel zone na venčanjima. Dekoracija podrazumeva sve ono što možete izmeniti i učiniti lepšim, a pod tim ne mislimo samo na unošenje cveća u jedan prostor nego i na scenografske elemente različitog tipa. Pored osnovne usluge dekoracije naš studio danas nudi i organizaciju venčanja, kao i predloge restorana, kreatora, šminkera.  Za ovaj kratak period našeg postojanja ostvarili smo odličnu saradnju sa najboljim kreatorima venčanica i make up artistima na obostrano zadovoljstvo. Takođe, našim mladencima nudimo i veliki broj umetničkih fotografa sa kojima takođe usko sarađujemo.

bloom3

Šta je to za šta biste rekli da vas izdvaja od ostalih u ovoj branši?

Mislim da je jedinstvenost naših dekoracija, pomalo drugačijih u odabiru cvetnica i samoj postavci, nešto po čemu se razlikujemo od ostalih kolega. Ne koristimo cvetnice koje su u velikoj meri zastupljene u našem gradu, a i naši aranžmani su obično ili čisto cvetni ili sa malom primesom sivog zelenila. Stilovi koje koristimo su uvek ukomponovani u sam prostor i to je ono što je ključno za dobar izgled jedne proslave. Nikad ne treba prilagođavati prostor dekoraciji  nego baš suprotno, dekoraciju treba prilagoditi samom prostoru, na čemu mi uvek insistiramo. Takođe, ono što je vrlo bitno kao i u svakom poslu jesu inovacije i istraživanja. Mogu da kažem da za četiri godine još uvek nismo uradili dve iste svadbe i svaku posmatramo kao poseban projekat koji treba prilagoditi senzibilitetu mladenaca. Uvek nastojimo da ubacimo nešto novo i naravno insitiramo na našoj kreativnosti  i dizajnu.

Na koji način se odvija saradnja između buduće mlade i vas? Da li su one  te koje vam se obrate sa već jasno osmišljenim idejama koje vi onda pretvarate u realnost, ili pak zajednički dolazite do rešenja?

Naši klijenti, kako ih mi od milošte zovemo dolaze najviše do nas preko preporuke, što nama vrlo znači i ujedno predstavlja najbolju reklamu. Imamo vrlo blizak odnos sa njima i na kraju uvek ostajemo u dobrim odnosima i viđamo se na prijateljskim kafama. Ono što mlade najčešće rade jeste da dođu sa morem ideja, od kojih mi zajedno na sastancima brusimo sledeći projekat i to stavljamo u jednu lepu sliku koju ćemo na kraju dobiti. Moram da napomenem da uvek dobiju i neko iznenađenje za koje ne znaju jer je takav princip našeg rada, kreativnost i dizajn u prvom planu. Uvek ih savetujemo da uz izabranu venčanicu bolje ide određeni tip bidermajera, ili da u datom prostoru treba uraditi digresiju visinama aranžmana radi razbijanja monotonosti prostora, i tako dalje… Naravno, na kraju dođemo i do frizure 🙂

bloom4

I za kraj, pitanje koje znam da zavisi mnogo faktora, ali koje je često i jedno od najbitnijih mladencima – kako se, okvirno, kreću cene vaših usluga?

Teško pitanje na koje moram da priznam da ne možemo da damo tačan odgovor. Cene cveća na berzi menjaju se svake nedelje i to je ono što je ključno kod krajnje cifre ponuda. Ali recimo da naše aranžmane, koji su celi od cveća zajedno sa vazama koje nudimo u našem fundusu, možete dobiti već po ceni boljeg cvetnog aranžmana u jednoj cvećari.

bloom2

Boom desig sajt – http://www.bloomdesign.rs/

Facebook strana –https://www.facebook.com/pages/BLOOM-decoration/187060578048734

 

Share