Bikajona handmade jewerly

Njihov nakit nosi specifičan senzibilitet, a ono što je posebnost ovog brenda je to što na njemu rade dve kreativne umetnice, Marija Stanković i Biljana Marković. Njihove kolekcije su šarolike i neobične, a zahvaljujući posebnim stilovima koje njih dve gaje, svako će imati prilike da pronađe komad baš po svojoj meri. Razgovarali smo sa Marijom Stanković o Bikajona nakitu.

Po čemu je specifičan brend Bikajona handmade jewerly?

Brend BikaJona za mene je sinonim za prijateljstvo i podršku koju sam dobila od Biljane Marković, drage prijateljice, koja je i započela ovaj posao, a onda sa puno entuzijazma uvela i mene u celu priču. Sada zajedno izrađujemo unikatan nakit, svaka u skladu sa svojim senzibilitetom, što nam daje širok spektar ponude i mogućnosti da svako u našem nakitu pronađe nešto za sebe.

bikajona kolaz

bikajona-nakit3

Sa kojim se sve izazovima susrećeš kao mlada preduzetnica?

Sigurna sam da se i Biljana slaže sa mnom, da to što kao ne baš mlade osobe smo nove u ovom poslu predstavlja već dovoljan izazov samo po sebi. Bavljenje kreativnim stvarima i onim što volimo svakako čini da izazove posmatramo kao motivaciju, a ne prepreku. Glavni izazov sa kojim se svakodnevno susrećemo je, kako održati kvalitet koji nam je veoma bitan, a da naš nakit ostane dostupan.

bikajona-nakit7

bikajona-nakit2

Svaki komad nakita je unikatan i poseban. Koristiš raznovrsne tehnike i detalje u izradi nakita od nežne čipke do poludragog kamenja, odakle crpiš inspiraciju za tako neobične spojeve?

Prirodni materijali koje koristimo u izradi su sami po sebi veoma inspirativni. Meni se lično veoma dopada kontrast između čvrste strukture kamena i mekane, prilagodljive tkanine. Nas, žene zaista doživljavam kao jači pol i to prenosim na nakit koji pravim. Mi smo neobičan spoj osećajnosti i neiscrpne snage i čvrstine – čipka i kamen.

bikajona-nakit6

bikajona-nakit5

Mozeš li nam izdvojiti pet komada iz dosadašnjih kolekcija i reći par reči o njima?

I slika –  Komad nakita koji mi je uvek inspirativan su narukvice od dekorativng kanapa i ukrasa od stakla, poludragog kamena ili metala. Svaka je jedinstvena upadljiva i ženstvena.

II slika – Biljanine ogrlice na sajlici sa ukrasima od češke unikatne keramike, po mom mišljenju predstavljaju savršeni detalj za one koji vole svedenost, a opet i da budu primećeni, drugačiji i svoji.

III slika – Ogrlica od eko kože i stakla je bila pravi izazov za mene. Želela sam da nađem meru između ženstvenosti, artističnosti i mode. Nadam se da sam uspela.

IV slika – Istovremeno rustična i prefinjena, ogrlica iz Biljanine kolekcije je masivan komad nakita. Posebna mi je zbog načina na koji se potpuno različiti elementi prepliću u celinu.

V slika – Drago mi je što pored modernog i atraktivnog nakita imamo i ogrlice za one među nama, koji još uvek vole da sanjare i da običan dan začine duhom romantizma.

kolaz2

 

Ukoliko vam se dopao Bikajona nakit, pogledajte ostatak ponude na njihovom Fb profilu i poručite svoj komad.

Share