7 francuskih ljubića za ženske večeri

Francuski filmovi su, odgovorno mogu da tvrdim, i onda kada scenario i režija nisu brilijantni, često daleko bolji i interesantniji od Holivudskih parnjaka. Da li je do predivne, romantične Francuske, magičnog Pariza, specifičnog šarma i stila kojim nas osvajaju Francuzi, zvonkog jezika ili sličnog senzibiliteta sa kojime se daleko lakše identifikujemo, ali francuska kinematografija je vrlo popularna u Evropi. Danas akcenat stavljamo na filmove uz koje ćete uživati, smejati se i dati sebi oduška posle napornog dana. Spisak filmova koje sam u poslednje vreme pogledala (nekih sam se podsetila) je poduži, stoga sam danas odabrala ovih 7 za koje se nadam da će vam se dopasti koliko i meni.

7-francuskih-ljubica-za-zenske-veceri1

The Day I Saw Your Heart (Et soudain tout le monde me manque) (2011)

je porodična priča koja počinje jednim komplikovanim odnosom. Eli je sredovečni muškarac koji svojim, već odraslim ćerkama saopštava da će u svojim šezdesetim ponovo postati otac sa novom suprugom. Porodične tajne umešane sa dosta humora i emotivnih momenata odličan su recept za jedan pravi ženski filmić.

7-francuskih-ljubica-za-zenske-veceri

Chinese Puzzle (Casse-tête chinois) (2013)

Netipična romantična priča o komplikovanim ljubavnim i porodičnim odnosima ispričana sa tipično Francuskim šarmom i humorom. Nakon razvoda Havijer se seli u Njujork kako bi bio bliže bivšoj ženi i deci. Kako bi produžio svoj boravak u Americi mora da se oženi i dobije papire, a u međuvremenu u život mu se vraća još jedna bivša devojka.

7-francuskih-ljubica-za-zenske-veceri2

Heartbreaker (L’arnacoeur) (2010)

je jedan od onih kliše filmova koji ako prevaziđete odbojnost prema nekim  očekivanom zapletu zaista drži pažnju i “greje ženska srca”. Red romanse, red plesa, red humora i dobijamo jedan vrlo dopadljiv film uz koji ćete sigurno uživati. Alex ima vrlo netipično “zanimanje”, a ovog puta je dobio “zadatak” da zavede predivnu Žuliet koja se priprema za venčanje i uopšte nije zainteresovana za romansu.

7-francuskih-ljubica-za-zenske-veceri3

Priceless (Hors de prix) (2006)

je odlična komedija koju ako ste istinski ljubitelj ovog žanra ne smete propustiti. Irene je sponzoruša u potrazi za bogatim finansijerima, slučajno upoznaje Žana za kog veruje da je jedna od mogućih “meta”, međutim vrlo brzo otkriva da je Žan zaposleni u hotelu..

7-francuskih-ljubica-za-zenske-veceri4

Love is in the air (Amour & turbulences) (2013)

je još jedan veseo, romantičan filmić. Dvoje bivših ljubavnika sreće se na drugačkom letu prinuđeni da sede na mestima jedno do drugog.

7-francuskih-ljubica-za-zenske-veceri5

Amelie (Le fabuleux destin d’Amélie Poulain) (2001)

je film o kome nema potrebe mnogo govoriti, film koji se gleda iznova i iznova.

7-francuskih-ljubica-za-zenske-veceri7

A Perfect Plan (Un plan parfait) (2012)

je još jedna sjajna komedija-romansa sa elementima avanture. Nakon nasumičnog susreta u avionu Izabel odlučuje da je pronašla “žrtvu” za svoj plan i kreće za njim na put u egzotičnu Afriku…

7-francuskih-ljubica-za-zenske-veceri8

Voleli bismo da čujemo i vaše preporuke, ali i utiske kako vam se dopala lista.

Share