44. FEST u DKSG: MICROWAVE i KONCERT DEJANA VLAISAVLJEVIĆA NIKTA

Od 1-6. marta u Domu kulture „Studentski grad“ biće prikazan izbor filmova sa FEST-a 2016. U okviru domaćeg takmičarskog programa MICROWAVE (niskobudžetni domaći film) od 3-6. marta u 17h u Maloj sali biće prikazani filmovi „Paluba ispod Terazija“, „Porodica“, „Otvorena“ i „Apofenija“. Nakon projekcija filmova razgovore sa autorima vodiće Jovan Bačkulja. Ulaz na program je slobodan.

44. FEST u DKSG MICROWAVE i KONCERT DEJANA VLAISAVLJEVICA NIKTA

Posebna poslastica biće u sredu 2. marta u 20 sati u Maloj sali DKSG kada će biti održan koncert Dejana Vlaisavljevića NIKT-a autora filma „Paluba ispod Terazija“ (SIGNATURE WORK) koji će u okviru takmičarskog programa srpskog filma biti prikazan na ovogodišnjem Fest-u.

Dejan Vlaisavljević Nikt rođen je 1967. godine u Beogradu. Učenik Miroslava Bate Petrovića i Jovana Joce Jovanovića. Član AFC- a od 1987. do 1991. a filmom je počeo da se bavi 1982. Obrazovan je na klasičnom Holivudu i klasičnom avangardnom filmu u Jugoslovenskoj kinoteci i drugim svetskim kinotekama. Bavi se muzikom i transmedijalnim performansom, autor je brojnih alternativnih filmova, muzike za film, industrijskih rok albuma i stripova. Živi i radi u SAD.

Vizuelna podrška na koncertu biće Izvanredni Bob.

Program:
MICROWAVE / DOMAĆI TAKMIČARSKI PROGRAM
Niskobudžetni domaći film

Mala sala u 17.00h

Četvrtak 3. 3.
PALUBA ISPOD TERAZIJA
režija: Dejan Vlaisavljević Nikt
Srbija, SAD, 2016, 76’

44.-FEST-u-DKSG-MICROWAVE-i-KONCERT-DEJANA-VLAISAVLJEVICA-NIKTA3

Živojin Ivanović, penzionisani inženjer i slikar-amater, unajmljuje privatnog detektiva Džonija Palubu da pronađe Doroteju, njegovog modela. Pravi razlog Dorotejinog „nestanka“ je njena odluka da se ponovo vrati svom momku Švajseru, koji je izašao iz zatvora. Švajser krade Ivanovićeve nepotpisane slike iz ateljea i predstavlja Doroteju kao najnoviju slikarsku senzaciju. Ivanović je pronađen mrtav, kao žrtva uboda nožem. Umetnička scena Beograda proglašava Doroteju novom zvezdom.

Petak 4. 3.
PORODICA
režija: Saša Radojević
uloge: Milutin Milošević, Ana Stefanović
Srbija, 2015, 79’

44.-FEST-u-DKSG-MICROWAVE-i-KONCERT-DEJANA-VLAISAVLJEVICA-NIKTA2

Ana, glumica koja živi u Berlinu, dolazi u Beograd da bi igrala u filmu Država. Posle susreta s prijateljicom Marinom, koja za svoj umetnički rad koristi kućne filmove jedne porodice, Ana počinje da istražuje vlastitu porodičnu istoriju. Saznaje da je njen pokojni otac pre više decenija sa prijateljem Jovanom prisustvovao događaju kada je devojka Ružica izvršila samoubistvo pod sumnjivim okolnostima. Sledeći tragove prošlosti, Ana se suočava sa skrivenim tajnama i sumnjom da je njen otac počinilac zločina.

Subota 5. 3.
OTVORENA
režija: Momir Milošević
uloge: Jelena Puzić, Milena Đurović
Srbija, 2016, 75’

44.-FEST-u-DKSG-MICROWAVE-i-KONCERT-DEJANA-VLAISAVLJEVICA-NIKTA4

Prijateljstvo između Sare i Alise pronalazi čudan i nagli kraj nakon što Sara ispovedi svoje porive, koji premašuju želje tela. Pod pritiskom okoline, Alisa postaje otuđena i ostavlja Saru da se bori sa košmarnom usamljenošću i represijom, koja poprima monstruozan oblik.

Nedelja 6. 3.
APOFENIJA
režija: Marin Malešević
uloge: Aleksandar Đurica, Ljubomir Bandović
Srbija, 2016, 183’

44.-FEST-u-DKSG-MICROWAVE-i-KONCERT-DEJANA-VLAISAVLJEVICA-NIKTA5

Oslanjajući se na rad letonskog naučnika Konstantina Raudiva, Marko Mažibrada, psihijatar razočaran u svoju profesiju, sprovodi eksperiment sa ciljem da empirijski odredi da li postoji život posle smrti, pomoću fenomena apofanija, što ga dovodi do Simona Besedića, skeptičnog alkoholičara i urednika Mesečnog Armagedona, časopisa koji se bavi paranormalnim fenomenima. Zajedno sa Nikolom Mrzopoljićem, bageristom i ocem porodice, kome Besedić duguje svoj život, i Etom, farmaceutiskinjom i netipičnom prostitukom kojoj Besedić nudi trajnu vezu, on ulazi u sled čudnih događaja.

Share