Zombijana Bones u Kući Dokolice

 Posteri ilustrovanih tvitova uneli su dozu humora u prostor antikvarnice Kuća Dokolice u Nišu, koja je ugostila Andrijanu Vešović alijas Zombijanu Bones. „Zato što ste smotane zato ste i sarme“, „Zdenka sam što da se mažemo“, „Lažem sebe da mogu bez ćebe“, samo su neki od zanimljivih tvitova koji su zahvaljujući Andrijani obogaćeni crtežima.

zombijana-izlozba4

Zombijana crta Twitter je proizvod Andrijanine enormne kreativnosti i ljubavi prema vizuelnim umetnostima. Andrijana je dostigla broj od 500 crteža tvitova i smatra da je vreme da se okrene nekim drugim projektima. Na jednom već uveliko radi sa svojim timom, ali detalje još uvek ne želi da otkriva.

zombijana-izlozba3

Antikvarnica Kuća Dokolice je, čini se, bila pravo mesto za ugostiti mladu umetnicu. Opuštena atmosfera, nesvakidašnji ambijent, muzika koju Andrijana voli u pozadini, i mnogo mladih Nišlija koji su došli jer su u njenom radu prepoznali jedinstvenost u moru identičnih stilova izražavanja.

zombijana-izlozba6

„Ne može ništa novo da se izmisli, to je jako veliki problem. Ja sam pre svega crtala zbog sebe i crtala sam stvari koje volim. Možeš ostati jedinstven ako ne razmišljaš šta će ljudi misliti o tvom radu. Ako misle da je dobro – super, ako misle da je loše – super. Jer da ne misle da je loše nešto ne bi bilo u redu sa tim“, kaže Andrijana.

zombijana-izlozba2 zombijana-izlozba

Zombijana na izložbi nije crtala Twitter ali je skicirala portrete Nišlija koji su se usudili da stanu pred njeno kritičko oko.

zombijana-izlozba5

Share