Vodimo vas u pozorište: Predstava Amateri u Akademiji 28

Dramski tekst Borivoja Radakovića “Amateri” je socijalno angažovana crna komedija koja na izvrnut i ekscentričan način progovara o neuralgičnom punktu naše svakodnevice – siromaštvu koje poput raka izjeda ljudsko dostojanstvo i moral.

vodimo-vas-u-pozoriste-predstava-amateri-u-akademiji-28

Dovedeni na rub egzistencije, junaci ove tragikomedije, vodoinstalater papučar Zlatko Belić Beli (Marko Janjić), isfrustrirani kukavac Grga (Miloš Vlalukin), lokalni socijani slučaj Kuka (Srđa Bjelogrlić) i iskusna prostitutka Stella (Milena Predić), odlučili su se na očajnički čin: snimanje porno filma koji bi ih izvukao sa dna i napunio im džepove…

Pojam “amater” nastao je od latinske reči amor (ljubav) i u svom prvobitnom značenju označavao je osobu koja se nekim poslom bavi iz ljubavi a ne radi materijalne koristi. Inflacija lažne ljubavi koja nam se svakodnevno servira putem sapunica, rijaliti programa i žute štampe dovela je do devalviranja vere u samu ljubav.

Likovi predstave “Amateri”, svako za sebe i na svoj način, ne mogu da rade svoje poslove iz ljubavi, a prihodi su im toliko mizerni da pokušavaju da obrnu taj proces pa žele da zarade na ljubavi. Šačica simpatičnih životnih gubitnika u tim pokušajima, kao u nekom crnohumornom striptizu, skida sloj za slojem svoje duše dok pred očima gledalaca ne ostane – goli život!

Uloge: Miloš Vlalukin, Milena Predić, Marko Janjić i Srđa Bjelogrlić
Reditelj: Aleksandar Janković
Scenograf: Valentina Popržan
Kostimograf: Ivana Ivić
Izvršni producent: Milena Tomić
Organizator: Milica Stojadinović
Dizajn: Ivan Jocić
Fotograf: Ivan Zupanc

KARTE NA POKLON

U petak 18. novembra u 20h pogledajte predstavu Amateri, prvi put u Akademiji 28. U dogovoru sa Akademijom 28 delimo vam 2×2 karte. Ostavite komentar nakon objave, a dobitnike objavljujemo u petak pre podne.

Update

Večeras u pozorište idu čitateljke koje su ostavile komentare pod brojem 1 i 6. Danica i Ljiljana. Čestitamo, lep provod!

Share