Uz ovacije održana monodrama „Nenapisana pisma“u Atrijumu Narodnog muzeja Srbije u Beogradu

Pred brojnom publikom u Atrijumu Narodnog muzeja Srbije u Beogradu izvedena je monodrama ,,Nenapisana pisma“ 17. juna 2023. u organizaciji Umetničke galerije ,,Nadežda Petrović” i Narodnog muzeja Srbije. Predstava je izvedena povodom obeležavanja jubileja, 150 godina od rođenja Nadežde Petrović kao deo programa projekta ,,Čačanska rodna – Čačak prestonica kulture Srbije 2023.“

Nenapisana pisma, Narodni muzej, foto: Rade Marković

Ulogu čuvene slikarke tumači prvakinja Narodnog pozorišta iz Beograda, Vanja Milačić, koja je izazvala višeminutne ovacije, a u publici su se našli brojni umetnici, među kojima su bili glumci Vanja Ejdus, Vjera Mujović, Nikola Šurbanovič, kao i profesorka i reditelj Ivana Vujić.

Nenapisana pisma, Narodni muzej, foto: Rade Marković

Zanimljivo je da autorsku ekipa monodrame „Nenapisana pisma“ čine isključivo žene. Inspirisana slojevitom ličnošću ove znamenite Srpkinje, Milkica Miletić, književnica iz Čačka, je oživela lik Nadežde Petrović u svom tekstu „Nenapisana pisma“, koji je za scenu adaptirala i režirala Nataša Radulović. Scenografiju je uradila Marija Lukić – Shabby Chic Design iz Čačka, kostim Marta Čkonjević, a originalnu muziku napisala je Ana Krstajić, dok dizajn potpisuje Ana Krbanjević. Inspicijent predstave je Sanja Mimica. Predstava je nastala u produkciji Gradskog pozorišta Čačak u saradnji sa beogradskom kućom FAME Solutions.

Nenapisana pisma, Narodni muzej, foto: Rade Marković

Naredno igranje predstave ,,Nenapisana pisma“ planirano je za kraj leta u Čačku.

Share