Upoznajte bend Flying Ships

Beogradski alternativni bend Flying Ships o svom prvom EP izdanju DISMAY

upoznajte-bend-flying-ships2

Predstavili smo se pre godinu dana objavom spota za naš prvi singl “Empty Spaces”. Prva pesma je doslovno bila i naša ekspedicija u nepoznato. Ovaj projekat je došao kao utočište svakome od nas, jer smo primetili da naša različita životna iskustva mogu stvoriti jedan novi kreativni prostor. U tom prostoru možemo sa puno međusobnog razumevanja i posvećenosti raditi ono što svi oduvek i želimo. Dobili smo mogućnost da se kroz ovaj rad iskažemo i pobegnemo od svakodnevne kolotečine.

Kada smo pre pet meseci objavili naš drugi singl “I Am Well” znali smo da moramo pomeriti granice, pustiti da nas naš instinkt vodi u potrazi za identitetom benda. Proizvod tog prvog pokušaja našeg oblikovanja u jednu homogenu celinu je EP DISMAY koji se sastoji od četiri autorske pesme i jedne obrade u našem aranžmanu.

upoznajte-bend-flying-ships

DISMAY je bio početak upoznavanja nas samih, kao i upoznavanja sa muzičkim afinitetima svakog od nas. Posle ove zaokružene priče, krenuli smo dalje u kreiranje prvog LP izdanja. Flying Ships je za sve nas lično postavio novu destinaciju, a naša najveća nagrada je da ka toj destinaciji putujemo zajedno sa svim onim ljudima koji se pronalaze u našoj muzici.

Miks i master je rađen u saradnji sa Goranom Antovićem kome smo zahvalni što nam je pomogao u procesu i otvorio nova vrata u svetu zvuka. EP Dismay možete poslušati na sajtu flyingshipsband

Share