Top 3 misterije van engleskog govornog područja koje morate pogledati

Vikend je pravo vreme za ugađanje sebi i precrtavanje filmova sa liste za pogledati, filmova koje već duže vreme čuvate za momenat kada ćete imati malo više vremena. Zbog toga ove subote sa vama delimo tri izvanredna naslova koja zaslužuju da ih ubacite na tu listu preko reda i pogledate već večeras. U pitanju su filmovi čija radnja će vas držati napetim i prikovanim za ekran čitavo vreme i o kojima ćete misliti  dugo nakon gledanja. Da li smo zaboravili da spomenemo da su sva tri filma ostvarenja svetske kinematografije, van engleskog govornog područja? Nama je prijala ova promena, a vaše utiske i komentare tek iščekujemo.

Ne le dis a personne (2006)

ili u engleskom prevodu Tell No One, je izvrsna misterija koja nam dolazi iz francuske. Film počinje upečatljivo, sa dva zločina, a jedna od žrtava je i supruga glavnog osumnjičenog. Kako radnja odmiče, sklapaju se kockice i osumnjičeni počinje da veruje da je njegova supruga zapravo živa i upušta se u veoma uzbudljivu i dinamičnu potragu za istinom…

Top-3-misterije-van-englesk

The Blue Elephant (2014)

je veoma zamršena priča o egipatskom psihijatru koji se nakon nekoliko godina vraća na posao i kao prvi slučaj dobija priliku da ustanovi da li je osumljičeni muškarac, inače njegov prijatelj psihijatar, zaista svesno odgovoran za ubistvo svoje supruge ili pokušava da se sakrije iza znanja koja je stekao u struci i izvuče na “neuračunljivost”. Na tom putu glavni lik se suočava sa vlastitom borbom sa demonima iz prošlosti, alkoholizmom i povremenom upotrebom opojnih droga zbog kojih teško tumači šta je stvarno a šta ne.

Top-3-misterije-van-engles

Contratiempo (2016)

je jedan od onih filmova koji počinju vrlo naivno i čini vam se da će sve biti jasno već nakon nekoliko minuta gledanja, a onda se u tih sat i nešto smenjuju najneverovatnije teorije i obrti koji vas do kraja drže u neizvesnosti i iščekivanju. Poslednjih desetak minuta su dovoljan razlog da već sada pogledate ovu uzbudjivu špansku misteriju.

Top-3-misterije-van-engle

Share