These shoes are made for walking vol.3

cipele5These shoes are made for walking vol.3

 12 – 18. maj 2014.

 Otvaranje izložbe ponedeljak 12. maj u 20h

Velika galerija – Kulturni centar GRAD (Braće Krsmanović 4)

You can never have enough hats, gloves and shoes”, rekla je apsolutno fantastična Patsy Stone u jednoj od epizoda istoimene serije. Velika galerija KC Grada se ovog maja fokusira samo na obuću. Obuća je uobičajeno posmatrana kao odevni predmet- roba masovne potrošnje.

cipele

Pozivamo Vas da zaboravite na tu odrednicu i uverite se da je obuća vid primenjene umetnosti, kroz našu selekciju rafiniranih eksponata najboljih domaćih dizajnera, uz prateći program koji će Vas malo dublje uvesti u kreativni proces dizajna, proces nastajanja ovih objekata primenjene. Izložba “These shoes are made for walking / Vol.3” je prodajnog karaktera pa tako ovi umetničko praktični eksponati vrlo lako mogu postati vaše vlasništvo.

cipele6

Od vibrantnih boja i drapiranog velura Magdalene Klašnje, preko signature crnobelih potpetica brenda Milenika shoes i eksperimentalizma sestara Ristić koje potpisuju već renomirani brend Rish, do monumentalnih i monolitnih cipela Ivane Lazarević iz dizajn tima Klasa, koju ovoga puta predstavljamo prvi put a koja već duže vreme pleni svojim minimalističkim rešenjima i zanimljivim materijalima. To naravno nije sve, na meniju je i obuća Budislave Keković (No brothers, no sisters), zatim letnja obuća Natalije Pavkov sa elementima vanevropskog folklora, te cipele izrađene Bologna metodom dizajnera Nenada Ćakića, koji je iz masovne industrijske proizvodnje svoje iskustvo preneo na manufakturu i u okviru pratećeg programa će posetiocima demonstrirati svoj craftsmanship,  kao i Danijele Biškup koja potpisuje brend Lilu koji ne treba posebno najavljivati budući da je ona jedna od dizajnerki koja najduže proizvodi cipele koje su prepoznatljive i neponovljive.

cipele-4 cipele-2 cepele-3

Share