Srpska alternativna muzička scena u Ljubljani

U okviru festivala/konferencije MENT koji se održava u Ljubljani od 4. do 6. februara, a na kojima će se istaći povezanost muzike, umetnosti, kreativnosti i tehnologije, među brojnim gostima iz Evrope i regiona naći će se i predstavnici alternativne srpske muzičke scene odabrani od strane organizatora festivala u Ljubljani.

Srpska-alternativna-muzicka-scena-u-Ljubljani5

U delu muzičkog programa ljubljanskoj publici i gostima iz sveta muzike predstaviće se beogradska grupa Ti i novosadska kantautorka Dojo,  a muzičku podršku pružiće i DJ Moodswinger iz Dis-patch koletiva kao i DJ/VJ ekipa Kišobrana koja će ovaj put u Ljubljani predstavljati Kulturni centar Grad, jednog od partnera MENT festivala.

Srpska-alternativna-muzicka-scena-u-Ljubljani3

Ti je psihodelični pop duo koji čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski. Obojica rodom iz Makedonije,
 upoznali su se u Beogradu, u zgradi BIGZ­a, i u leto 2012. osnivaju grupu Ti. Probe imaju u dnevnoj sobi Ilijinog stana, gde Trajče svira elektronski bubanj, Ilija gitaru i bas sintisajzer, dok obojica pevaju. Ilija je prethodno svirao u grupama Petrol i Meatmarket, a Trajče u bendu White Noise in a White Room i Čistilište.

 Srpska-alternativna-muzicka-scena-u-Ljubljani

Novosadska kantautorka Dunja Dačić prvi put se popela na binu kao Dojo u oktobru 2013. godine. Dojo kao paletu koristi gitaru, sintisajzere i semplove, i u kombinaciji sa glasom koji obuzima kreira magičnu zvučnu sliku.

 Srpska-alternativna-muzicka-scena-u-Ljubljani4

Konferencijski program održava se tokom sva tri dana paralelno sa muzičkim i u tom delu programa iz Srbije naći će se predstavnici EXIT festivala, Odličnog Hrčka, Dis-patch kolektiva i Kulturnog centra GRAD.

 Srpska-alternativna-muzicka-scena-u-Ljubljani2

Važni linkovi:

http://grupati.bandcamp.com/

https://dojod.bandcamp.com/

http://www.mixcloud.com/djmoodswinger/

www.kisobran.org

www.exitfest.org

www.odlicanhrcak.com

Share