Pozorišni festival – Festival pobednika festivala

U Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica od 23. do 29. novembra održava se pozorišni festival pod nazivom “FESTIVAL POBEDNIKA FESTIVALA” koji će biti takmičarskog karaktera. Selektor festivala je Milovan Zdravković a o nagradi odlučuje žiri u sastavu: Radmila Đuričin (predsednik žirija), Željko Hubač i Ana Sofrenović.

Pozorišne svečanosti započinju 23. novembra sa festivalskim navečerjem, a zvanično otvaranje festivala je predviđeno 24. novembra u 18:30h predstavljanjem izložbe radova Gorice Popović i petominutnim filmom “Nismo vas zaboravili” (in memoriam: Marija Crnobori, Jovan Ćirilov, Ljubica Ković, Dušan Poček, Nikola Simić, Bora Todorović, Đurđia Cvetić, Vlastimir Đuza Stoiljković).

Predstava koja otvara festival je “Bogojavljenska noć“, u režiji Egona Savina, a u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada. Festival će zatvoriti predstava “Dr Nušić” u režiji Kokana Mladenovića, koprodukcija kruševačkog i Narodnog pozorišta iz Sombora.

Na festivalu će biti izvedene još tri predstave: “Narodna drama” (Pozorište ” Bora Stanković” iz Vranja) u režiji Snežane Trišić, “Ožalošćena porodica” (Narodno pozorište Sterija iz Vršca), u režiji Vladislava Lazića i “Postmoderni kabare dobrog vojnika Šejka” iz Šapca.

Pozorišni festival - Festival pobednika festivala

Share