Pesma dana

Ukoliko niste, preporučujemo vam da pogledate odlično ostvarenje pod nazivom Walk the Line iz 2005. godine, koji film je urađen prema autobiografiji sada rahmetli Johnny Cash-a, jednog od najvećih umetnika savremenog sveta.

Nije se ustručavao da kaže ono što misli, nije se plašio da nastupa u zatvoru u kome su se u tom trenutku nalazili osuđenici za najteža krivična dela, ozbiljni prestupnici (Maximum facility prison). Uživao je u životu i simpatisao je brojne psihotropne supstance, ali je najviše voleo nju… izvesnu June Carter koja se izdvojila talentom, lepotom, smislom za estetiku i suptilnim magnetizmom svoje ličnosti. Ovde ćemo vam predstaviti dve pesme koje ste mogli da čujete u navedenom ostvarenju. Prva stvar koju slušamo Wildwood Flower je od benda The Carter Family samo u izvedbi Reese Witherspoon (koja tumači June) odrađena isključivo za film Walk the Line.

Druga numera je pesma Johnny Cash-a I Walk the Line koju izvodi Joaquin Phoenix (u ulozi Jonny-ja) na maestralan način. U nameri da „patetišemo“ napomenućemo da je June Carter Cash preminula 15. maja 2003. a Johnny Cash 12. septembra iste godine.

Share