Pesma dana

Ne možemo sebi da objasnimo kako to da tek sada ide jedan od najboljih sastava koji je nastao u 21. veku na teritoriji planete Zemlje. U pitanju je američka rok grupa The Hold Steady na koju su, tj. na njene članove, snažno uticali raznovrsni muzički žanrovi iz kojih su izvlačili ono najbolje. 

Najbolji primer biće večerašnji favorit ekipe iz #pesmadana u kojem ćete imati priliku da čujete i grupu Skids na samom početku pesme, (inspirisano njihovim singlom Into the Valley prim.aut.) koja se nakon toga oslanja na motive iz pesama Brusa Springstina, a sve se na kraju začini super “granthartovštinom” odnosno gitarom naštimovanom kao džitra Granta Harta iz Huskera (Hüsker Dü) doduše u svom bendu Nova Mob nakon raspada i rastave sa Bobom Moldom. (opet podvaljujemo još dobrih bendova) 

Večeras ćemo vas obradovati A1 numerom Stuck Between Stations sa albuma Boys and Girls in America iz 2006. album posle kojeg su postali veliki (neki od nas su znali za njih i ranije) i kada su počeli da mažu deblje na ‘leba!

Share