Pesma dana

Juče nas je zatekla i pogodila vest o smrti Terija Hola frontmena grupe The Specials, fenomenalnog tekstopisca i čoveka, levičara i antifašiste. Čovek je bio ekstremno talentovan za kreiranje muzike, počeo je kao panker u sastavu koji se zvao Squad u kome je svirao taj žanr, zatim je svoj prvi bend The Coventry Automatics preimenovao i osnovao Specijalce koji su svirali ska, plesnu muziku uz koju se plače, a kada se odlučio na solo karijeru pravio je klasičnu pop muziku koja je imala smisla i koja je bila jako dobra, dok je pre toga a posle Spešlsa osnovao takođe pop sastav Fun Boy Three.

Priča se da Luisu (Ljubiši Stojanoviću Luisu) niko nije video noge, da Vampirima i Slešu niko nije video oči a da niko nije video Terija Hola kako se smeje. Nije ni čudo, jer ga je sa 12 godina kidnapovao učitelj, odveo ga u Francusku i 4 dana seksualno zlostavljao. Nakon toga ga je prebio i ostavio pored puta. Zbog doživljenog stresa Teri zapada u tešku depresiju, postaje zavisnik od lekova i sa 14 napušta školu. Lično je odgovoran stvaranje umetničkih remek-dela poput Ghost Town, Gangsters i Too Much Too Young sve sa bendom the Specials koje je izdao za legendarnu izdavačku kuću 2 Tone Records. Naš vam je savet da se sve što ima tu oznaku, obavezno posluša. Znači i Specials i Madnes i The Bodysnatchers i The Selecter i The Beat. (kako opet podvaljujemo super muziku)

Danas slušamo dve numere po našem izboru, prva je gore pomenuta pesma Gnagsters a druga numera je A1 stvar Forever J sa njegovog prvog solo uradka Home  koju je komponovao u kolaboraciji sa gitaristom Smitsa Kreg Genonom. U nebeskoj kafani postaje sve zanimljivije i muzikalnije!

Share