Novi koncert ciklusa Kolarac tvoj svet muzike

Jedan od naših najuspešnijih pijanista, Aleksandar Madžar, ljubimac beogradske publike, ponovo će biti na podijumu Kolarca, ovog puta sa svojim kolegom, takođe pijanistom Aleksandrom Meljnikovim. Tematski obojen program muzikom Sergeja Rahmanjinova obuhvatiće dela za klavir solo, kao i za klavirski duo, originalne kompozicije ali i transkripcije. Na programu su Varijacije na temu Šopena, svita br 2, Prelidi iz opusa 23, kao i Simfonijske igre.

Koncert slične koncepcije pod nazivom Nostalgija, koji je uključio i solo pesme Rahmanjinova, nedavno je izveden u briselskoj sali Bozar. Pre beogradskog nasupa duo će imati koncerte u Holandiji i Belgiji.

Madžar, koji ima zavidnu karijeru u inostranstvu, paralaleno sa brojnom solističkim i kamernim nastupima, veoma je posvećen pedagoškom radu. Rođen je u Beogradu gde se i školovao, a potom usavršavanje nastavio u Moskvi, Strazburu i Briselu. Madžarova međunarodna karijera veoma je napredovala nakon osvajanja nagrade na Takmičenju pijanista u Lidsu 1996. godine, ali i u Ženevi, Bolcanu i Milanu.

Ulaznice po ceni od 1600, 1800 i 2000 dinara su u prodaji na biletarnici Kolarca.

Share