Novi album (VIS) Limunade

Vokalno-instrumentalni sastav (VIS) Limunada je objavio i prezentovao prvi album pod nazivom Limunada uz koktel i druženje sa novinarima, saradnicima i prijateljima u restoranu Zaplet 2.0 Dijagonala, u Beogradu.

Novi-album-(VIS)-Limunade2

U prijatnoj atmosferi VIS Limunada je izvedbom izabranih numera sa albuma i repertoara uz komentare i razgovor sa novinarima predstavila svoj prvi album pod nazivom Limunada, a zatim je prisutnima premijerno prikazan spot za numeru Pleši, pleši. Spot je režirao Staša Tomić, a glavne uloge poverene su baletskim igračima Tamari Pjević i Dejanu Kolarovu.

Limunada publici donosi dvanaest numera različitih žanrova u savremenoj interpretaciji. Pored osnovnog šestočlanog sastava, koji se bazira na gitarskom zvuku obogadenom električnim orguljama i perkusijama, na albumu se pojavljuju gudački i duvački aranžmani u izvedbi gostujućih muzičara, kao i bogati vokalni aranžmani. Ljubav kao osnovna ljudska vrednost i ples kao metafora prefinjene veštine življenja glavni su motivi ovog optimističko-kritičkog pogleda na svet, a vedrina i elegancija kosmopolitskog duha izraz su kritičkog osvrta na izazove svakodnevice.

VIS Limunada stvara i izvodi muziku inspirisanu kosmopolitskom popularnom kulturom pedesetih i šezdesetih godina XX veka sa posebnim osvrtom na specifičnosti jugoslovenske kulture tog perioda. Šestočlani sastav izvodi šlager, beat, soul i rock’n’roll numere u bogatim vokalnoinstrumentalnim aranžmanima, na različitim svetskim jezicima.

Novi-album-(VIS)-Limunade

Na repertoaru VIS Limunade nalaze se autorske numere, autorski prepevi i savremeno aranžirane izvedbe velikih svetskih hitova. Koncertna promocija albuma Limunada održade se u petak 20. maja 2016. u klubu Elektropionir uz VJ podršku KUD Sestre i DJ podršku Cheap Souls. Publika de na koncertu imati priliku da nabavi primerak albuma po promotivnoj ceni.

Video spot za numeru Pleši, pleši nalazi se na YouTube kanalu VIS Limunada, dok je album Limunada dostupan za besplatno preuzimanje na internet stranici Bandcamp.

Share