Lady Jelena & Band + Hipnagoga Slike večeras u Kc Grad

Jelena Petošević a.k.a. Lady Jelena se sasvim slučajno našla u svetu muzike, gde je rešila da ostane, jer je shvatila da rečima, glasom i muzikom može da nasmeje, rastuži, uzbudi i naljuti. Na njenom repertoaru se mogu čuti pesme iz crtanih filmova, neke obrade drugih muzičara, kao i njene nesvrstane pesme. Postala je zapažena figura na domaćoj sceni hitovima Nikola i Slatka mala. Na njeno stvaranje u početku je uticao Radiohead, a kasnije i Cat Power, Fiona Apple, Tallest Man on Earth, Morphine, Beirut, Bon Iver. Veliki deo života provela je u inostranstvu, što je takođe imalo dosta uticaja na njeno stvaranje.

Lady-Jelena-&-Band-+-Hipnagoga-Slike-večeras-u-Kc-Grad

Lady Jelena na prvi pogled ne ostavlja utisak mega-zvezde. Svojstven joj je prirodan izgled i odsustvo arogancije, mada je njen muzički izraz i te kako poseban i provokativan. Upadljiv kontrast njenom milozvučnom glasu i minimalističkim jazz-pop ritmovima, predstavljaju tekstovi koji obiluju seksualnim aluzijama, pošto na eksplicitan način tretiraju ljubav, odnosno intimu, parodirajući romantiku i žensko-muške odnose. Prošle godine je počela da svira sa bendom koga trenutno čine Aleksandar Dragutinović
a.k.a. Shekspir (gitara), Relja Svilar (kahon), i Vladimir Cukić (kontrabas).

Kao kontrast Lady Jeleni, nastupiće i Hipnagoga Slike koji će njihovom instrumentalnom muzikom probuditi publiku nakon što ih je Jelena uljuljkala njenim nežnim glasom. Oni se predstavljaju ovako:

“Zvuk tročlanog sastava, poput vatrenih jezika, neprestana je igra razdraganih bass linija mladog Dragoja poduprtih stamenim zvukom Dragojlovićeve zvonke šestožičane “gurabije” sa postepenim ali veoma brzim i snažnim ispadima levorukog Čukića na bubnju!”

Cena karte 150 rsd

Share