Krembou – intervju

Dina Petrovic - Krembou
Kada je nastao Krembou i kako možete da okarakterišete svoju muziku?

Milica: Krembou je nastao početkom 2012. godine, a naša muzika je fuzija nekoliko pravaca. Mi uglavnom kažemo da je to neki jazz, funk, fusion, ali pre svega fusion.

Kakvi su vam utisci posle nastupa na Nišville-u?

Dušan: Na Nišville-u je uvek odlična atmosfera, prosto ta publika koja stalno dolazi već je navikla na takvu vrstu svirke, konkretno na fusion svirku. Posećenost je bila velika, dobra oprema na bini, dobro ozvučenje. Nemam apsolutno nikakvu zamerku.

Šta mislite o ovogodišnjem izboru izvođača na Nišville-u?

Miloš: Ispratio sam Nouvelle Vague i iskreno nisu mi se mnogo svideli. Ali normalno je da postoji komercijalni program koji će da donese novac festivalu, tako da sam generalno zadovoljan izborom.

Dina Petrovic - KrembouDušan: Što se toga tiče, izbor je uglavnom dobar u onih 25% koji čine džez izvođači, a to su Marius Neset, Ron Carter, pa i Duško Gojković i Kyle Eastwood. To su naši favoriti. Iz zabavnog dela programa,bih izdvojio Jazzanova-u jer su oni stvarno dobar bend. Misilm da zabavni karakter festivala treba da popunjavaju bendovi kao što su De Phazz ili Brand New Heavies, dok bendovi poput Nouvelle Vague-a, DLM-a i slično, nisu Nišville i ne treba da budu.

Ostatak intervjua pročitajte u 1. broju Plezir magazina na stranici br. 130.

Share