Koncert VIS Limunade

Povodom otvaranja letnjeg kulturno-umetničkog programa „Leto u muzeju 2018“ koji organizuje Muzej Jugoslavije u Beogradu, Vokalno instrumentalni sastav Limunada održaće veliki besplatni koncert sa gostujućim izvođačima i modnom revijom mladih dizajnera. U muzičkom delu programa nastupiće gudački kvartet Intermezzo i duvačka sekcija beogradskog alternativnog sastava Bullet for the Badman uz koreografsku podršku baletskog studia Pirouette i dece korisnika usluga Centra za integraciju mladih iz Beograda.
 
Poseban deo programa čini modna revija mladih dizajnera u okviru koje će se publici prvi put predstaviti i kolekcija kupaćih kostima i rekreativne odeće „Limunada sport“. Ovom prilikom VIS Limunada će predstaviti i svoju novu singl numeru – „Te slatke misli”.

„Leto u muzeju“ je poseban kulturno umetnički i zabavni program kojim Muzej Jugoslavije u Beogradu nastoji da razvija mlađu publiku te da muzej i muzejske programe učini traktivnim i približi omladini i mladima. Ovim povodom muzej je pozvao VIS Limunada, čiji je rad inspirisan različitim aspektima jugoslovenskog kulturnog nasleđa, radi koncertnog nastupa sa pratećim izvođačima koji nastoji da u savremenoj muzičko scenskoj interpretaciji publici dočara atmosferu velikih festivala iz vremena šlagera i rokenrola, filmske i modne industrije u nastajanju i kosmopolitskog života opisanog legendarnim filmom Ljubomira Radičevića „Ljubav i moda“. Muziku će pratiti baletske i plesne koreografije kao i video projekcije, dok će ljubavnu opijenost šlagera upotpuniti modna revija i predstavljanje kolecije kupaćih kostima i rekreativne odeće „Limunada sport“ koju VIS Limunada razvija u saradnji sa modnim dizajnerima Tijanom Milutinović, Lidijom Andrić, Minom Davidović – Haljinarnica, Ivanom Jovanović – Studio Greška, Dušankom Savić – Riverra Swimm and Sports i Elenom Dušej – Rein.
 
Koncert VIS-a Limunada sa gostujućim izvođačima i modnom revijom održaće se u fontani Mladost u amfiteatru u parku ispred Muzeja Jugoslavije u Beograda na adresi u ulici Botićevoj br. 6 u Beogradu, 25. maja 2018. godine sa početkom u 21:00 časova
Share