KOLARAC – TVOJ SVET MUZIKE

Kamerni orkestar Franc List, solista i umetničko vođstvo Ning Feng, violina – sreda, 20. april 2016, u 20h u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

KOLARAC---TVOJ-SVET-MUZIKE

Centar za muziku Kolarčeve zadužbine u saradnji sa Telekomom Srbija – Mts pokrenuo je novi ciklus koncerata u sezoni 2015-16. pod nazivom KOLARAC – TVOJ SVET MUZIKE.

Na četiri održana koncerata tokom sezone publici su premijerno predstavljne neki od značajnih svetskih solista i ansambala kao i zanimljiv kabaretski program. Svaki od programa imao je svoj podnaslov, pa tako peti koncert koji je zakazan za 20. april ima podnaslov KOLARAC – TVOJ SVET VIOLINE.

Program:

V. A. Mocart Koncert za violinu K 219, br 5
P. Sarasate Ciganska pesma op 20
S. Barber Adađo za gudače
B. Bartok Divertimento za gudački orkestar

Tokom pola veka postojanja Kamerni orkestar Franc List iz Budimpešte izgradio je izuzetnu međunarodnu reputaciju. Gostovali su u više od 50 zemalja i u dvoranama kao što su i Karnegi Hol u Njujorku, Sidnej Opera, Santori sali u Tokiju, Teatar de la Vil u Parizu, Koncertgebau u Amsterdamu. Oni održavaju koncerte u skoro svim zemljama u Evropi. Među brojnim nastupima izdvajaju se, i festivali u Askoni, Bezansonu, Edinburgu, Flandriji, Helsinkiju, Lucernu, Montreu, Salzburgu, Santanderu, Moricburgu.

Kineski violinsta NING FENG osvojio je prvu nagradu na takmičenjima Paganini u Đenovi 2006. godine i od tada njegova karijera ide uzlaznom linijom. Veliki broj nastupa je ostvario širom sveta kao solista ali i na turnejama sa velikim orkestrima.

Rođen u Čengdu u Kini, violinu svira od 4. godine. Školovao se u rodnom gradu i Londonu na Kraljevskoj akademiji. Živi u Berlinu i svira na violini Stradivarijus iz 1721. godine.

Cena karte: 1000, 1200 i 1500 dinara.

Generalni pokrovitelj ciklusa TELEKOM SRBIJA.

Share