Knjiga na poklon:Istina o slučaju Harija Keberta Žoel Dikera

Zaogrnut u najbolje ruho tradicionalnog trilera u američkom stilu, Istina o slučaju Harija Keberta prefinjena je analiza Amerike, savremenog društva, književnosti, pravde i medija.

Knjiga Istina o slučaju Harija Keberta svetski je bestseler preveden već na trideset dva jezika! Dobitnik je nagrada Prix Goncourt des Lycéens 2012 i Grand Prix du roman de l’Académie francaise.

Sadržaj

U Njujorku, u proleće 2008, dok Amerika bruji o početku predsedničkih izbora, Markus Goldman, uspešan mladi pisac, u nebranom je grožđu: nije kadar da napiše nov roman,koji treba da preda izdavaču za nekoliko meseci.

Rok samo što nije istekao kad se za njega odjednom sve preokrene: njegovog prijatelja i nekadašnjeg profesora s fakulteta Harija Keberta, jednog od najuglednijih pisaca u zemlji, sustigla je sopstvena prošlost i optužen je da je 1975. godine ubio Nolu Kelergan, petnaestogodišnju devojčicu sa kojom je bio u vezi.

Ubeđen u Harijevu nevinost, Markus sve ostavlja da bi otišao u Nju Hempšir i sproveo istragu. Događaji ga ubrzo prevazilaze: istraga se zaglibljuje i on je meta pretnji. Da bi dokazao Harijevu nevinost i spasao svoju spisateljsku karijeru, mora po svaku cenu da odgovori na tri pitanja: Ko je ubio Nolu Kelergan? Šta se desilo u Nju Hempširu u leto 1975? Kako se piše roman koji će doživeti uspeh?

Ukoliko vam se dopao Fargo braće Koen, Iščezla Džilijen Flin, verovatno će vam se dopasti Istina o slučaju Harija Keberta.

Knjiga-na-poklon-Istina-o-slucaju-Harija-Keberta-Zoel-Dikera

Drugi o knjizi

„Besprekorno, razigrano i napeto! Da je Norman Mejler bio optužen za ubistvo, a Truman Kapote sarađivao sa Dominikom Danom na priči o tom slučaju, verovatno bismo dobili nešto poput ovog romana, mada mislim da je Istina o slučaju Harija Keberta zanimljivija. Dikerova lakoća pisanja širi se preko stranica poput zaraze koja vam ne dozvoljava da prestanete s čitanjem. Apsolutni bestseler.“

The New York Times Book Review

O autoru

Žoel Diker je rođen u Ženevi 1985. Istina o slučaju Harija Keberta njegov je drugi roman. U njemu prikazuje Ameriku koju dobro poznaje, pošto je po njoj mnogo putovao i u njoj dugo boravio.

Nagradna igra

Kako biste se prijavili za nagradnu igru potrebno je da lajkujete Facebook stranicu Plezira i da ostavite komentar sa vašim imenom i mejl adresom kako bismo mogli da vas kontaktiramo. Pobednika će odlučiti sajt Random.org. Srećno!

Update

Nagradna igra je završena i izvukli smo dobitnika. Knjiga Istina o slučaju Harija Keberta odlazi u ruke čitaoca koji je ostavio komentar pod rednim brojem 17, Nikole M Bjeletića. Čestitamo!

Share