Knjiga na poklon:”Aleks” Pjer Lemetr

Triler od kojeg se ledi krv u žilama, koji se poigrava s ubilačkom pomamom i paklenim i nepredvidivim situacijama.

U ovom trileru Lemetr se bavi identitetom: junakinja je naizmenično žrtva i ubica, sve do samog kraja. Ništa nije kao što izgleda. Taman kad pomislite da ste sve shvatili, na sledećoj stranici shvatate da grešite. Neizvesnost do poslednje stranice i poslednje rečenice.

Ko istinski poznaje Aleks? Ona je lepa. Neodoljiva. Da li je zato oteta, zatočena, podvrgnuta nezamislivim mukama?Ali kad policija konačno otkrije mesto gde je zatvorena, od Aleks nema ni traga. Aleks, pametnija od svog mučitelja. Aleks, koja ništa ne oprašta, koja ništa i nikog ne zaboravlja. Osim nepouzdane izjave očevica otmice, inspektor Kamij Verhuven nema od čega da započne istragu: nema osumnjičenog, nema tragova, nije se javio niko od Aleksine rodbine ili prijatelja da se interesuje za njenu sudbinu. Iz svog gorkog iskustva Verhuven, briljantni detektiv, zna od kakve je važnosti da se žrtva otmice pronađe što pre, a da bi pronašao Aleks prvo će morati da je bolje razume. Dok otkriva detalje iz njenog života, Kamij shvata da Aleks nije obična žrtva.

KnjiganapoklonAleksPjerLemetr

Drugi o knjizi

„Roman koji će vas hipnotisati nepredvidivim obrtima i pričom o izuzetno odlučnoj i opasnoj mladoj ženi; ženi u poređenju sa kojom Lizbet Salander izgleda kao Meri Popins.“ Raven Crime Reads

„Retki su trileri koji imaju ovako napetu, originalnu i nepredvidivu radnju.“ USA Today

„Priča koja počinje potragom za nestalom osobom ubrzo prerasta u napetu seriju istraga koje sve vode ka Aleks, parisku verziju Lizbet Salander. Nepredvidivi, izvanredni inspektor Verhuven jednako je intrigantan lik.“ The Sunday Times

O autoru

Pjer Lemetr (rođen 19. aprila 1951. u Parizu) je francuski književnik i scenarista. Dobitnik je Gonkurove nagrade 2013. godine.

Njegovi romani su prevedeni na trideset jezika.

Napisao je pet trilera: trilogiju o Kamiju Verhuvenu (Travail soigné, 2006. – dobitnik nagrade za prvi roman Cognac; Alex, 2011. – dobitnik nagrade čitalaca; Sacrifices, 2012) i trilere Robe de marié, 2009. i Cadres noirs, 2010. Za roman Au revoir là-haut dobio je Gonkurovu nagradu 2013.

Knjigu “Aleks” Pjer Lemetra možete osvojiti u našoj igrici koja će trajati narednih 7 dana. Potrebno je da zapratite Plezir magazin na Twitteru i ovde ostavite komentar sa vašim imenom, e-mail adresom i imenom na Twitteru. Pobednika ćemo izabrati nasumično uz pomoć sajta Random.org. Srećno svima!

UPDATE: Nagradna igra se završila, izvukli smo dobitnika knjige. Knjigu Aleks će dobiti čitateljka koja je ostavila prvi komentar, Milica. Čestitamo!

Share