Knjiga na poklon: Zakotrljaj me oko sveta Snežane Radojičić

Knjiga Zakotrljaj me oko sveta je zasnovana na istinitom događaju. Ljubavni roman, putopis i avantura Snežane Radojičić koja je maštala kao mlada da putuje oko sveta i verovala da se i ne može živeti drugačije nego sledeći svoj san, i koja se zakotrljala oko sveta. Sa Snežanom smo vas upoznali prošle godine kada smo radili intervju nakon prvog izdanja knjige Zakotrljaj me oko sveta. Intervju možete pročitati ovde.

  • Snežana Radojičić je krenula na put oko sveta biciklom i do sada napravila skoro 30.000 km i vozila se u oko 30 zemalja.
  • Blogovi autorke mogu se pratiti na sajtu snezanaradojicic.com ili na portalu B92.
  • Autorka je sama objavila prvo izdanje ove knjige 2014, koje se iste godine rasprodalo.

Sadržaj

Kad se knjiga Zakotrljaj me oko sveta prvi put pojavila, čitaoci su, gotovo u neverici, masovno pohrlili na njenu promociju. Hteli su da se uvere da li je zaista jedna žena s Balkana, kao što piše u ovom romanu, krenula na dalek put biciklom, sa saputnikom koji joj je bio gotovo potpuni stranac. Iako je u pitanju priča puna obrta, njenoj dramatičnosti dodatno doprinosi činjenica da je zasnovana na istinitom događaju.

Snežana i Brajan su mesece proveli između Slovačke, Poljske, Ukrajine, Srbije i Turske, upuštajući se u uzbudljive epizode sa lokalnim stanovništvom, što je njihovu neizvesnu avanturu putovanja učinilo još neizvesnijom. Bez mnogo novca, često bez udobnog prenoćišta – u šatoru, kod nepoznatih ljudi, ponekad i bez ikakvog konačišta – dvoje junaka zajednički sazrevaju u uslovima potpuno različitim od onih na koje su bili navikli. Ostvarujući svoj životni san putovanja oko sveta, Brajan bodri Snežanu da prekorači svoje dotadašnje granice, pa ona s vremenom stiče mudrost koju će sažeti u nekoliko reči: sve što čovek ima jeste ovaj trenutak, sada.

Ipak, razlike u mentalitetu dvoje glavnih junaka i teške okolnosti s kojima se sreću nameću pitanja da li će dvoje putnika ostati zajedno, hoće li Snežana odustati ili će smoći snage da nastaviti dalje sama…

Knjiga-na-poklon-Zakotrljaj-me-oko-sveta-Snezane-Radojicic

 Drugi o knjizi

„Iz izrazito intimne pozicije mlade i čudesno odvažne žene, u knjizi Zakotrljaj me oko sveta Snežana ispisuje rukopis kakav nema prethodnika ni premca ne samo u srpskoj književnosti, nego i mnogo, mnogo šire od vidika našeg jezika i književnosti. Putujući sa Snežanom, u ovoj izuzetnoj knjizi divimo se njenoj upornosti i čitamo jednu od najneverovatnijih avantura uopšte.“ Vasa Pavković

O autorki

Snežana Radojičić je rođena u Beogradu 1967. godine. Diplomirala na Grupi jugoslovenske književnosti sa opštom književnošću. Prvu knjigu, pripovest „Dok su duše lutale“, objavila kao pobednik na konkursu Matice srpske, u ediciji „Prva knjiga“, 1994. Druga knjiga, zbirka priča „LP – lične priče“, objavljena je 2005. Roman „Zakotrljaj me oko sveta“ objavljen je najpre kao autorsko izdanje, 2014. Nema stalno mesto življenja – putuje oko sveta na biciklu, boraveći kraće ili duže u raznim zemljama.

Nagradna igra

Kako biste osvojili knjigu Zakotrljaj me oko sveta potrebno je da u komentarima napišete koja je bila do sada vaša najveća avantura kada su putovanja u pitanju ili da nam ispričate o vašim planovima za putovanje. Ne zaboravite da ostavite vaš mejl kako bismo mogli da vas kontaktiramo. Nagradna igra će trajati 7 dana, a pobednika će odlučiti Random.org. Srećno!

Update

Nagradna igra je završena. Hvala svima koji su svoje avanture i iskustva podelili sa nama, a dobitnica knjige Zakotrljaj me oko sveta je čitateljka koja je ostavila treći komentar, Tanja. Čestitamo!

Share