Knjiga na poklon: Tarot, Alehandro Hodorovski


Pripremite se za još jedno nezaboravno putovanje sa Alehandrom Hodorovskim i njegovim moćnim saveznikom – Tarotom.

Pred nama se otvara višeznačan, zabavan i uzbudljiv svet Tarota koji se sastoji od Velikih i Malih arkana – živopisnih likova sa kostimima i gestovima koji čine jedan simbolički, beskrajno mnogoznačan jezik koji čeka odvažne pojedince da ga dešifruju. 

Alehandro Hodorovski, u svom prepoznatljivom psihomagičnom stilu, Tarot koristi kao alat koji nam omogućava da spoznamo sebe. Svaka karta je ogledalo koje reflektuje naše trenutno psihološko stanje. Tumačenje Tarota je zamišljeno kao složeni sistem veza između karata koji teži da se poveže u jednu veliku mandalu – sliku koja dovodi do prosvetljenja. Više od pola veka, Hodorovski organizuje radionice, vodi kurseve, predavanja i besplatno tumači karte restauriranog Marsejskog tarota.

Uz srpsko izdanje knjige Tarot, čitaoci dobijaju i karte originalnog Marsejskog tarota koje su redizajnirali Filip Kamoan i Alehandro Hodorovski. Uz ove karte svako može praktično da primeni znanja stečena iz knjige i sam postane tarolog.

Zakoračite u magični svet Tarota koji će vam dopustiti da sebe posmatrate večnim, beskonačnim pogledom.

,,Ovo je monumentalno i jedinstveno delo, jednostavno i snažno poput arhitekture piramida, dakle trajno poput njih; knjiga koja sažima sve nauke, čije beskonačne kombinacije mogu da reše sve probleme; knjiga koja govori dok nagoni na razmišljanje; knjiga koja inspiriše i reguliše sve moguće koncepte: možda remek-delo ljudskog uma, i sigurno jedna od najlepših stvari koje nam je ostavila antika; univerzalna ključna kost, prava filozofska mašina koja sprečava um da zaluta, i istovremeno mu daje inicijativu i slobodu; to je matematika primenjena na apsolutno, savez pozitivnog sa idealnim, to je lutrija misli, vrlo rigorozno tačna baš kao i brojevi, na kraju, to je možda ono što je ljudski um prvi put pojmio na najjednostavniji i najveličanstveniji način.”

O piscu

Alehandro Hodorovski (1929) priznati pesnik, književnik, filozof, filmski i pozorišni režiser, scenarista modernog stripa počeo je kao pesnik u Čileu gde su ga od rane mladosti zanimali umetnost, misticizam, religija i spiritualnost. Sa dvadeset godina nastavio je kao nadrealista u Francuskoj, zatim je u Meksiku osnovao avangardno pozorište i napravio neke od kultnih filmova i potom se vratio u Francusku gde i danas živi. Ovaj intelektualac i umetnik širokih vidika bavio se pantomimom, pozorištem, primenjenim umetnostima, psihotearpijom, religijama, književnošću, zen filozofijom, muzikom, ezoterijom… U svom životu ukrštao je umetničke puteve s Marselom Marsoom, Džonom Lenonom, Salvadorom Dalijem, Piterom Gabrijelom i Merlinom Mensonom.

Njegov opus obuhvata više od 20 knjiga, 6 kultnih filmova među kojima su Fando i Lis, Sveta planina, El Topo.

Knjiga na poklon

Knjigu Tarot možete osvojiti u našoj igrici koja će trajati narednih 10 dana. Da biste se prijavili za učešće potrebno je da ostavite komentar ispod objave. Dobitnika knjige ćemo izabrati nasumično uz pomoć sajta Random.org. Srećno svima.

Update
Darivanje je završeno, a knjigu Tarot na poklon dobija čitateljka koja je ostavila komentar pod brojem 15 – Suzana. Čestitamo!

Share