Knjiga na poklon: Stepski konji Filip Ker

Priča o traženju izlaza iz zagrljaja leda i smrti u mračnim danima Drugog svetskog rata u Ukrajini, zemlji čija se burna istorija nastavlja i danas.

Knjiga-na-poklon-Stepski-konji-Filip-Ker

Sadržaj
U Ukrajini je na pragu još jedna ledena zima. Godina je 1941, i ovog puta sve je drugačije. Maksim Borisovič, starac koji se brine o životinjama u prirodnom rezervatu Askanija Nova, mora da nauči da živi s nacistima koji su okupirali njegovu voljenu zemlju. Mora takođe da nauči da čuva tajne jer se devojčica po imenu Kaljinka skriva nedaleko od njegove kuće.

Kaljinka je ostala bez doma i porodice, bez ičega osim golog života. Stekla je ipak jedan mali ali dragocen dar: prijateljstvo retke vrste divljih stepskih konja, koji slobodni žive u rezervatu. Pored Maksima Borisoviča, konji kojima je takođe ugrožen opstanak jedini su Kaljinkini prijatelji. Kada u jednom istrebljivačkom pohodu nacisti gotovo uspevaju da ih sasvim zatru, Kaljinka mora da se otisne na opasno putovanje preko ledene stepe da bi spasla jedina dva preživela konja i sebe.

Drugi o knjizi
„Brza radnja, neizvesnost događaja i izuzetno zanimljiva a malo poznata istorijska priča zaintrigiraće svakog čitaoca.“ Kirkus Review

Prethodno objavljeni naslovi
Serijal Deca lampe

O autoru
Filip Ker je rođen u Edinburgu 1956. godine gde je završio osnovnu školu. Srednju školu je pohađao u Northemptonu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Birmingemu 1980. godine. Radio je kao autor reklamnih tekstova ali nikada nije objavio nijedan slogan koji je smislio. Prvi roman je objavio 1989. godine. Poznat je po istorijskim trilerima čiju je radnju uglavnom smeštao u Nemačkoj tokom tridesetih godina XX veka, tokom Drugog svetskog rata i Hladnog rata, među kojima je i trilogija Berlinska noć. Pisao je i knjige za decu pod imenom P. B. Ker, uključujući i serijal Deca lampe. Sa suprugom i troje dece živi i radi u Londonu.

Knjiga na poklon

Kako biste osvojili knjigu Stepski konji Filipa Kera, potrebno je da ispod teksta ostavite komentar sa vašim imenom i mejl adresom. Šerujte ovu objavu putem društvene mreže po izboru (Facebook, Google +, Twitter…). Nagradna igrica traje narednih 5 dana (do 15. februara). Pobednika biramo uz pomoć sajta Random.org. Srećno!

Update

Nagradna igra je zavrsena, a dobitnik knjige Stepski konji je Buba Zlatic (komentar br 5). Čestitamo!

Share