Knjiga na poklon: “PR” Aleksandra Ilića

Na mestu gde daunloud postaje piraterija, ljubav prevara a istina – PR, dvoje ljudi traga za izlazom iz ljubavnog trougla. U tom traganju razrešavaju se njihove ljudske i poslovne sudbine a skrivena, zabranjena i potisnuta osećanja iz emocionalnog podzemlja izlaze na čistinu.

Radnja romana jednim delom odvija se u elitnoj beogradskoj PR agenciji ,a drugim na internetu: od običnog flertovanja i razmene sličnih zadovoljstava na Facebooku ili Twitteru do najmisterioznijih prostranstava Deep Weba, gde je moguće iznajmiti Rent-A-Hacker usluge ili naručiti nečije ubistvo.

Vešto vođenom radnjom i uzbudljivim obrtima, „PR“ na duhovit i beskompromisan način daje sliku savremenog sveta, proširenog internetom i novim navikama koje je doneo 21. vek. „PR“ dolazi iz sadašnjosti a svojom univerzalnošću govori nam da su internet i ljubav ipak – nezaobilazni.

Intervju o romanu PR i drugim zanimljivim temama vezanim za našu svakodnevnicu, internet i društvene mreže koji smo nedavno uradili sa Aleksandrom Ilićem, možete pročitati ovde.

PR-korice-fin

Drugi o knjizi

„Osim što vas lako natera da instalirate sve aplikacije koje u knjizi pominje i da se upitate odakle su vam to poznati svi ovi ljudi, Ilić objašnjava, bez pardona, šta se krije iza slike stvarnosti koju kreira domaća PR scena. Njegova priča ogolila je bombastične nazive funkcija, iskrivljeni rečnik, isfabrikovane menadžere, lažni moral i nametnutu potrebu da svi izgledamo isto i ponašamo se isto. Kada pročitate ‘PR’ pročitali ste nas sve.“ Tanja Tatomirovic – @lavche73, komunikolog, PR Lead za zemlje Balkana u kompaniji Microsoft

O autoru

Aleksandar Ilić (1981, Valjevo), prozni pisac. Koautor je romana Srpski psiho (2007, Laguna) – izdanje na poljskom jeziku Serbski psycho (2011, Krakov). PR je njegov prvi samostalni roman.

Čitaocima Plezira pružićemo priliku da se sami upoznaju sa stilom pisanja Aleksandra Ilića i zagrebu u digitalni realizam, pravac koji ovaj mladi pisac trasira. Sve što treba da uradite kako biste osvojili knjigu je da lajkujete stranicu Plezir magazina i ostavite komentar sa vašim imenom i kontakt adresom.

UPDATE: Nagrađivanje je završeno, a knjigu PR dobiće komentar pod brojem 15. koji je ostavila Anđa. Čestitamo! Uživaj u knjizi, a ostali učesnici neka ne tuguju uskoro ćemo vas obradovati nekim novim naslovima.

Share